Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP SIM user interface not working

SOLVED
Go to solution
sdb_2
Regular Advisor

HP SIM user interface not working

Hi,

The user interface of our HP SIM stopped working for some reason.
HPSIM is still sending mails about systems, but accessing SIM itself isn't possible anymore.

I only see this error in eventlog:
Event Type: Information
Event Source: ESENT
Event Category: General
Event ID: 101
Date: 1/06/2010
Time: 11:48:05
User: N/A
Computer: ICTS-S-HPSIM
Description:
svchost (840) The database engine stopped.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


Has anyone seen this behaviour before?
Thanks.
6 REPLIES
sdb_2
Regular Advisor

Re: HP SIM user interface not working

Ok. This seems to have something to do with the lsass.exe process, which is also using port 50000.

As far as I know, HPSIM uses port 50000 for the https access to the user interface (http://localhost:280 gets redirected to https://localhost:50000). So This would explain the java error I see in the mxdomainmgr.log:

LifecycleException: service.getName(): "jboss.web"; Protocol handler start failed: java.net.BindException: Address already in use: JVM_Bind:50000


Does anyone know how I can change the port for the user interface in hpsim to an available port (e.g. 60000)?

Thanks.

Change_happens
Honored Contributor
Solution

Re: HP SIM user interface not working

actually sim connects to 50000-50004 ports.
wanna change it should be in jBoss:
c:\programfiles\hp\SIM\jboss\server\hpsim\deploy\jboss-web.deployer

in xml "server.xml" change connector port.
Newton S
Frequent Advisor

Re: HP SIM user interface not working

What is the CMS OS
sdb_2
Regular Advisor

Re: HP SIM user interface not working

Great. Thanks, HPSIM is working now :-)
sdb_2
Regular Advisor

Re: HP SIM user interface not working

For the record:
We use HP SIM 5.3 SP1 on a W2k3 OS.
sdb_2
Regular Advisor

Re: HP SIM user interface not working

see solution above