HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PMP/SIM 5.1 SP1 Installation Issue on W2K3 R2 SP1

 
Anthony Francis
Occasional Visitor

PMP/SIM 5.1 SP1 Installation Issue on W2K3 R2 SP1

I have managed to successfully install HP 5.1 SP1 but during the installation of HP PMP I received the following error message, â HP Performance Management Pack was unable to create the HP Performance Management Pack database. Aborting the installationâ , this occurs after downloading HP SIM 5.1 SP1 again and running the â PMP.exeâ installation directly!

The installation account is a domain admin and has full access rights to the Master database on the remote SQL server.

If the PMP database already exists would this cause an issue or would the DB simple be re-created?

What is the default DB name?

I have also attached the installation log file and would appreciate any assistance that can be provided.
4 REPLIES
James ~ Happy Dude
Honored Contributor

Re: PMP/SIM 5.1 SP1 Installation Issue on W2K3 R2 SP1

Hello Anthony,

As per the Logs ... it says it has installed PMP successfully.
Try adding the PMP menu options manually by performing one
of the following:

- From the command line, enter:

mxtool -a -f ":
\Performance Management Pack 3\
ToolsMenu\PMPTools.xml"

- Copy PMPTools.xml from :\Performance
Management Pack 3\ToolsMenu to :\System
Insight Manager\Setup.

Then, restart HP System Insight Manager Service.

Regards.
James ~ Happy Dude
Honored Contributor

Re: PMP/SIM 5.1 SP1 Installation Issue on W2K3 R2 SP1

& You may also refer:
http://docs.hp.com/en/418812-002/418812-002.pdf
Search for "Install the HP ProLiant Essentials Performance Management Pack:"

Regards.
pkrai
Trusted Contributor

Re: PMP/SIM 5.1 SP1 Installation Issue on W2K3 R2 SP1

It would be fine, if you attach pmpdb.log (installation log created in system drive) with this, for better understanding of the problem.

Thanks.
Rob Buxton
Honored Contributor

Re: PMP/SIM 5.1 SP1 Installation Issue on W2K3 R2 SP1

I have seen where an existing PMP database, or more usually just the files are left behind causing a similar issue.
Files will start with PMP_V3_0
You can try dropping the database if it's there and deleting the files before installing PMP.

You might also want to save some time and download PMP 4.5 and install that rather than 4.4 that comes with 5.1 SP1