Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO SNMP test alert not poping up in HPSIM 7.6

 
matr0
Occasional Contributor

iLO SNMP test alert not poping up in HPSIM 7.6

Hi guys,

We have a 2012 r2 7.6 SIM

After discovery we send test SNMP via the iLO and it worked until now... no changes on the ilo , no changes on the CMS 

any suggestion how to fix this?

 

TIA

 

 

2 REPLIES 2
asyed01
Advisor

Re: iLO SNMP test alert not poping up in HPSIM 7.6

Hi 

If I understood this correctly you were able to send snmp test alerts from iLo after the discovery but now

you are not able to receive the alerts even though there are no changes.

1) Please try re-discover the server and test

2) Check the firewall inbound or outbound for SNMP ports 161 and 162., try telnet these ports.

3) Reset the ilo once and test,  if the firmware is older upgrade to the latest ones and test.

4) Try installing a simple snmputil tool on your SIM/other monitoring sw server (windows server), send a test alert from ilo and check in snmputil if you are able to see that IP in this tool. (snmputil can be downloaded from google which also has instruction on how to rrun it). If you dont see the IP of the target server on this tool then the snmp is blocked between destination & target server.

5) Re-enter all the details under SNMP in iLO and refresh and send test alert.

6) Adding to this make sure you patch the SIM to patch4  (7.6 LR4) because most of the snmp issues on gen10 is been fixed in patch release.

 

 

I am a HPE Employee
matr0
Occasional Contributor

Re: iLO SNMP test alert not poping up in HPSIM 7.6

Hi,

 

1 - done that, issue persists

2 - no FW at all

3  - tried on latest ilo, issue persists

4 - see 2

5 - done that, issue persist

6 - most probably will do later, does patch requires restart?

TIA