Software Defined Networking
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: HP A5500 EI - Problem with VLAN_VID

 
SOLVED
Go to solution
Occasional Contributor

HP A5500 EI - Problem with VLAN_VID

I have a problem with A5500 EI, because it returns support for VLAN_VID field in OFPMP_TABLE_FEATURES reply. Nevertheless, it doesn't accept FLOW_MOD wherein included is VLAN_VID. 

 

FLOW_MOD:

 

ofm:[V_1_3,FLOW_MOD,72,188715],cmd=ADD,match={Match(V_1_3):[type=OXM,len=10],fields=VLAN_VID},...}
  Cookie   : 0x5d36649f84
  C Mask   : 0x0
  Table ID : null
  FMod Cmd : ADD
  Idle t/o : 0s
  Hard t/o : 0s
  Priority : 3453
  Buffer ID: 0xffffffff(NO_BUFFER)
  Out Port : 0xffffffff(ANY)
  Out Group: 0xffffffff(ANY)
  FMod Flgs: []
  Match    : {Match(V_1_3):[type=OXM,len=10],fields=VLAN_VID}
    {Oxm:V_1_3:[cls=0x8000(OPENFLOW_BASIC),ft=6(VLAN_VID),hm=false,len=2],vlan-id=5}
  Instructions:
    {Instr:V_1_3:[type=APPLY_ACTIONS,len=8],actList=(none)

 

And MessageFuture:

 

MsgFuture:xid=188717,OFM_ERROR,reply={ofm:[V_1_3,ERROR,76,188717],BAD_MATCH/BAD_TAG,#dataBytes=64,OFM-cause:[V_1_3,FLOW_MOD,72,188717]}

 

HP SDN Controller 2.5.15, HP A5500-48G-PoE+ EI(Comware 5.20.99, Release 2221P15)


Does anyone know what could be cause of this?

2 REPLIES 2
Frequent Advisor
Solution

Re: HP A5500 EI - Problem with VLAN_VID

Hi Tom,

 

We might have to look in to this in more detail, but one scenario in which this might happen is when the VLAN specified in the match field has not been configured on the switch. Could you let me know whether it is configured in your case or not? Thanks!

 

Best regards,

 

Wouter

HP SDN CoE team

Occasional Contributor

Re: HP A5500 EI - Problem with VLAN_VID

Thank you for your answer! Using VLAN configured in OpenFlow instance solved my problem.