StoreEasy Storage

NAS1200 with Windows 2003 SP1 problem

 
Jarkko Ainsoo
New Member

NAS1200 with Windows 2003 SP1 problem

Hello,

I have a NAS1200 1TB as a file server at my office. The server has a Windows 2003 Storage Server edition. I have installed Service Release 5.5 on that server about three months ago.
The problem is that today the server just dissapeared from the network and following errors were in the System Log:

Event Type: Error
Event Source: Application Popup
Event Category: None
Event ID: 333
Date: 10.11.2005
Time: 12:42:01
User: N/A
Computer: BLUE
Description:
An I/O operation initiated by the Registry failed unrecoverably. The Registry could not read in, or write out, or flush, one of the files that contain the system's image of the Registry.

and

Event Type: Error
Event Source: Srv
Event Category: None
Event ID: 2019
Date: 10.11.2005
Time: 12:41:37
User: N/A
Computer: BLUE
Description:
The server was unable to allocate from the system nonpaged pool because the pool was empty.


Please help!

Regards,
Jarkko
4 REPLIES 4
BR848121
New Member

Re: NAS1200 with Windows 2003 SP1 problem

Hello ,
did this happen after installing any patches ?
When was the last time you rebooted it ?

You can also check these KB
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;312362

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;293841

HTH

Stefano
BR848121
New Member

Re: NAS1200 with Windows 2003 SP1 problem

Hello ,
the second Kb I added doesn't apply to you ...
sorry
Stefano
Jarkko Ainsoo
New Member

Re: NAS1200 with Windows 2003 SP1 problem

Hi,

This problem occured in the middle of the day durin normal use and load. First some users complained that they cannot access file shares, and then I couldn't log on the server with Terminal Services.
Rebooting the server helped to get things working again.
I rebooted the server last time exactly 1 month ago.

I think that the problem may be in there:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;898060

but I'm not sure that I can install this patch on HP NAS.

Jarkko
Adrian Inman
New Member

Re: NAS1200 with Windows 2003 SP1 problem

Did you get to the bottom of this? I have an ML350 G4p with a similar problem running Windows Server 2003 Standard.

At first the server would just hang, now at least it BSODs and reboots having fiddled the memory management parameters in the registry as per the microsoft recommendations.

The only other thing of note the server is running is MDaemon's mail server software.