StoreEver Tape Storage

HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

 
Larry Caverley
Occasional Advisor

HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Hi, I've had this unit for about 1 year now and has been working great until the last few days. The nightly backup failed and generated an email telling me that the drive needs cleaning:
08.09.04 10:57:54.57 Attention: Drive Cleaning request
Drive number: 0x01, 1

Then I got this email directly after:
08.09.04 10:57:54.58 Attention: Crit or Warn Drive Tape Alert flag
Number: 0x01, 1
Drive number: 0x01, 1
Tape Alert Flag: 0x03, 3

I get the 2nd email about 4 or 5 times in a row. I cleaned the drive after I recieved this message (a couple times actually), then tried to format a tape/relabel a tape and just keep getting these same error messages over and over again. I've even tried a new cleaning tape and a new media tape.

Has anyone seen this before and have any ideas how to fix this? like I said the system has run flawless up until this point, and I never changed any hardware settings prior to this error. Any help would be greatly appreciated.
Also attached is a support ticket for the unit.

Thank you
Larry
12 REPLIES 12
TapeDrive Killer 1 2
Trusted Contributor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

No clean request on the support ticket. I only saw remuvable storage service was running. Stop RSM and run a test job.

Pablo Alvarado Siles
Pablo Alv Siles
Larry Caverley
Occasional Advisor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Hi, there reason you aren't seeing a request for cleaning is because I went ahead and cleaned it through the web GUI interface for the library. Once it was cleaned I then tried to erase/label a media tape and the job never finishes. I cleaned it again after I managed to eject the tape and then I created the support ticket.
TapeDrive Killer 1 2
Trusted Contributor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

what backup software are you using ? Try stoping removable storage.

Pablo Alvarado Siles
Pablo Alv Siles
Larry Caverley
Occasional Advisor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Hi Pablo...the backup software I'm using is Symantec Backup Exec ver 11d. I've tried doing a test by stopping the RSM service and then doing a test with the HP tape and library tools and that test fails. Any other ideas?

Thanks much appreciated
Larry
TapeDrive Killer 1 2
Trusted Contributor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Stop RSM and run "LTO Drive assesment test"
Pablo Alv Siles
Larry Caverley
Occasional Advisor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Hi Pablo

The test failed...the results are attached. The most recent test results from today will be at the bottom of the file. I know that the test is complaining about the tape but this is the brand new tape that I used after the original failure so it's basically a brand new tape. All that it has been used for are these tests.

Thanks
Larry
TapeDrive Killer 1 2
Trusted Contributor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Run the test with different cartridge
Pablo Alv Siles
Larry Caverley
Occasional Advisor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Hi Pablo

Different cartridge, same results. Attached is the results. At the end of the test results it mentions that this drive is no longer recommended for use.
TapeDrive Killer 1 2
Trusted Contributor

Re: HP 1/8 GS Autoloader - Tape Drive problem - Ultrium 3

Call HP have them replace the tape drive.

800 633 3600 opt1 opt2 "LTO Tape Proliant"
Pablo Alv Siles