StoreEver Tape Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP Ultrium 1760 with Symantec BackupExec

 
YRoman
Occasional Visitor

HP Ultrium 1760 with Symantec BackupExec

Hi all,

 

need help in the following situation:

 

Have this configuration:

Dell R610 server + HP SC44Ge bus adapter + HP Ultrium 1760 SAS (in rack  EH946B) + Windows 2008 Server x64 + Symantec BackupExec 2010 (v.13 rev. 2896)

 

About half of year this configuration worked good, a week ago system become generate next errors:

 

Log Name:      System
Source: LSI_SAS
Date: 10.03.2011 19:38:14
Event ID: 129
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: SERVERNAME
Description:
Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="LSI_SAS" />
<EventID Qualifiers="32772">129</EventID>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2011-03-10T16:38:14.203588600Z" />
<EventRecordID>15333</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>SERVERNAME/Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>\Device\RaidPort0</Data>
<Binary>0F001800010000000000000081000480040000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000050000810004800000000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>

 and

 

Log Name:      System
Source: LSI_SAS
Date: 10.03.2011 19:38:14
Event ID: 11
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: SERVERNAME
Description:
The driver detected a controller error on \Device\RaidPort0.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="LSI_SAS" />
<EventID Qualifiers="49156">11</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2011-03-10T16:38:14.487588600Z" />
<EventRecordID>15334</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>SERVERNAME</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>\Device\RaidPort0</Data>
<Binary>0F00180001000000000000000B0004C00000143100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000B0004C00000000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>

 and backup stoped.

 

There was not any hardware/software changes.

 

As I could understand this is a hardware error/ But is this a controller or tape device error?

 

Thanks in advance.

 

BR,

Roman.

 

 

1 REPLY 1
thomasr
Respected Contributor

Re: HP Ultrium 1760 with Symantec BackupExec

I don't have any experience with the error messages for that controller (mine always just worked!).

But it might be worth loading HP's free Library and Tape Tools and running the diagnostics to

see what's going on.

 

The download is from       http://www.hp.com/support/tapetools

--
Liberty breeds responsibility; Government breeds dependence