StoreEver Tape Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Issue taking backups with one drive

venkat ramana
Occasional Advisor

Issue taking backups with one drive

Hi,

We are using HP MSL G3 series 4048 Library with two drives and DP 6.0.Till recently we are able to take backups with both the drives but from the past one week we are having an issue while taking backups through one of the drives. I have configured the drive in different server but still its the same. Please find the attached details of the backup session.I have highlighted the errors in Red.

Please advise on the changes to be made.

Thanks,
Venkat.
11 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

Consider to use LTT, do an assessment test and pull a support ticket.

http://www.hp.com/support/tapetools

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
venkat ramana
Occasional Advisor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi,

I have generated a support ticket. Please find the attached files and advise me.
Marino Meloni_1
Honored Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

after a review of your support ticket:
Considere doing two actions:
-1 run cleaning cycle with a non expired cleaning cartridge
-2 fix polling comming probably from the Windows hosts

marino
Marino Meloni_1
Honored Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

oh, and I forgot to list point 3:
-3 upgrade the library and drive Firmware (using Ltt)
venkat ramana
Occasional Advisor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi,

Thanks for the solution. I have a small doubt,
if we Enable SCSI Reserve Release option in the global config file and also select the option in settings/Advanced on the drives solves the issue?

Please advise.

Thanks,
Venkat.
Eblyn Solis
Honored Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi ,

no, this option don't solve the problem,

run this and post here , on this server: blrmail02.omegahms.com

windows:
C:\Program Files\OmniBack\bin>devbra -dev
unix: opt/omni/sbin/>./devbra -dev

this output will tell me if this server see the tape drive.

Looks like HW issue but could be DP the problem.

Also , do you have patches on cell manager and client?


Regards.


Please assign a kudo to this post, if you find it useful.
venkat ramana
Occasional Advisor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi,
I have attached the details of patches levels in Cell Manager and Client (Blrmail02) and also the device details on Blrmail02.

Thanks,
Venkat
Eblyn Solis
Honored Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi,
Look

on the session this tape fail:
Tape0:0:0:0C

and the devbra output don't show this tape just show this tape:
Tape2:0:0:0C
Tape1:0:1:0

Tha means that you have bad your configuation.


Check this documente , maybe give you idea hot to fix the problem, becuase looks like the tape is fine.





Please assign a kudo to this post, if you find it useful.
Eblyn Solis
Honored Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi,

Also run uma and post the output for >stat d

there you are a example:

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=1347274



Regards
Please assign a kudo to this post, if you find it useful.
venkat ramana
Occasional Advisor

Re: Issue taking backups with one drive



Please find the attached document.

Eblyn Solis
Honored Contributor

Re: Issue taking backups with one drive

Hi,

You see, you library looks fine, what about the configuration?

Did you changed something?
did you try to run backup?
I am sure that your problem is configuration

Regards
Please assign a kudo to this post, if you find it useful.