StoreEver Tape Storage

LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

 
SOLVED
Go to solution
Curtis Ballard
Honored Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

It is hard to say if the 1840 would behave similar to the 1760. The SAS chipset in the two drives is completely different and there are quite a few differences in the firmware.

From the description of your history I don't think the problem is so much the drive hardware as it is a configuration issue.

Occasional LSI_SAS errors in the log is usually at least one app (often Microsoft plug and play) that is constantly checking for "are you there" and occasionally it won't be possible to respond in time so an error will occur on that "ping" but it doesn't cause any problems with backup/restore. The error you posted was not an ABORT of any kind and didn't even contain a bus error code so it may not have been a bus error.
CLEB
Valued Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

That's interesting info.

Thanks very much for your help on this.

HP US support have admitted that there is a known issue with the signal controller card that you mentioned.

We're waiting now to see how this is going to be progressed.

CLEB
Valued Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

We have had the signal card replaced inside the 1U rackmount unit. We were able to perform a normal backup afterwards. About 90GB.

I wanted to backup some big archive files, four files that are 80-85GB in size.

This got to about 200GB and then failed with a Windows NT SCSI port error. Same error message in the event log as previously.

Event Type: Error
Event Source: Lsi_sas
Event Category: None
Event ID: 11
Date: 17/10/2009
Time: 6:50:45 AM
User: N/A
Computer: SERVER1
Description:
The driver detected a controller error on \Device\RaidPort1.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 0f 00 18 00 01 00 68 00 ......h.
0008: 00 00 00 00 0b 00 04 c0 .......Ã
0010: 00 00 19 31 00 00 00 00 ...1....
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0030: 00 00 00 00 0b 00 04 c0 .......Ã
0038: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
CLEB
Valued Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

Forgot to mention the drive is running U52D formware.
Henrich Kovacik
New Member

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

I have the same problem with the same hardware and software, particularly when I try to backup bigger files (more than 20GB).
If you find any solution, please post it to this thread.
CLEB
Valued Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

Henrich

You have a 1760 1U rackmount unit?
Have you had the SAS repeater card inside the unit replaced? There is a known issue with these, needs to be at least Revision E.
Henrich Kovacik
New Member

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

Hello CLEB,

Yes, I have 1760 in 1U rackmount unit. I have not had the SAS repeater card replaced yet, but I will ask for it.
Thank you for your help.

Henrich
CLEB
Valued Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

Henrich

My email is cleb@ myhandle.com

If you want to contact me I can give you more details about the issue.
Santhoshdava
Visitor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

Have this issue is sorted out,am facing the same issue.

Can any one help me ?
CLEB
Valued Contributor

Re: LSI_SAS event ID 11 with SC44Ge and StorageWorks 1760 1U Rackmount

The SAS repeater card was replaced in the 1U rackmount enclosure. This needs to be revision E or newer.