Switches, Hubs, and Modems
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

5406ZL vlan routing problems

Giorgio Dominici
Occasional Advisor

5406ZL vlan routing problems

Hi again,
I have native VLAN 1 with no ip and no ports assigned, and:

vlan 10 10.0.10.1/24 (some ports un/tagged)
vlan 20 10.0.20.1/24 (no ports assigned)
vlan 60 10.0.60.1/24 (some ports un/tagged)

from console I can ping 10.0.10.1, 10.0.60.1 and all hosts behind these VLANs, but NOT 10.0.20.1, and I cannot ping from any hosts to addresses on different vlans, while hosts can still ping their respective default gateways (own vlan ip address). so routing doesn't seem to work, and log is clean.

sh ip route:
10.0.10.0/24 VLAN10 10 connected 1 0
10.0.60.0/24 VLAN60 60 connected 1 0
127.0.0.0/8 reject static 0 0
127.0.0.1/32 lo0 connected 1 0

ip routing is enabled. firmware is K.12.53.
any ideas?
thanks
3 REPLIES
Giorgio Dominici
Occasional Advisor

Re: 5406ZL vlan routing problems

sorry, didn't know this procurve "feature", pasted from another thread -
"The Vlan IP Address won't be inserted in the Routing Table unless you have at least one link on this Vlan is UP."

so please ignore the first issue. I still cannot do routing between vlan10 and vlan60.
thanks
Eirram_1
Frequent Advisor

Re: 5406ZL vlan routing problems

Hello Giorgio,

Your first statement is correctly solved by yourself :)

Are you still not able to route between vlan 10 and vlan 20? That would be odd. Perhaps you'd like to post your running configuration here to have a look at.

Do IP hosts in their own vlan get an icmp response when they ping their gateway? Assuming the gateway to be 10.0.10.1 in vlan 10 and 10.0.20.1 in vlan 20.
Giorgio Dominici
Occasional Advisor

Re: 5406ZL vlan routing problems

something odd happened, but an "er sta" and hand typing back the whole config lines fixed everything ;)
thanks