Switches, Hubs, and Modems
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Steve Leggatt
Occasional Visitor

5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Hi,

My Default VLAN has both RJ45 and Fibre ports and works fine.

I've created a VLAN (VLAN17) which has members which are both RJ45 and Fibre, however the RJ45 ports work as expected, but the Fibre ports have no connectivity.

If i move them back to the default VLAN, then connectivity is restored...

This is driving me mad...

I'm using J4858C Gbics and Procurve 1400-24G switches at the other end.

Here's an excerpt from my config:

vlan 1
name "DEFAULT_VLAN"
untagged A1-A24,B1-B19,B21,B23-B24,C1-C16,C19-C24,D2-D16,D18,D20-D24
ip address XXX.XXX.XXX.XXX 255.255.252.0
no untagged B20,B22,C17-C18,D1,D17,D19
exit
vlan 47
name "FRED47"
untagged C17-C18
ip address 192.168.XXX.XXX 255.255.255.0
exit
vlan 17
name "FRED17"
untagged B20,B22,D1,D17,D19
ip helper-address XXX.XXX.XXX.XXX
ip address 192.168.17.1 255.255.255.0
exit

Any help would be gratefully appreciated.
6 REPLIES
Jorge Pons
Trusted Contributor

Re: 5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Hi

Can you post the configuration of the other switch?

Regards, Jorge
Steve Leggatt
Occasional Visitor

Re: 5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Hi,

the Procurve 1400-24G has no config!

as an edge switch they are "plug and play", I have 1400-24G switches connected to the Default VLAN using Fibre and they are working fine.

I've done a bit more digging and the Firmware on the Switch is out of date, so i'm planning to update this (and i'm praying this will fix my issue)

Many thanks
Jorge Pons
Trusted Contributor

Re: 5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Ok

FW must be update.
I see in your configuration:
no untagged B20,B22,C17-C18,D1,D17,D19

I think its not necesary, only with untagged in VLAN 17.

There is a litte question with 1400-24G, the 2 last port are dual personality, and it means only works fiber or cooper, I supposed you only have plug fiber.

When you said no connectivity, light is off?

Regards, Jorge
Steve Leggatt
Occasional Visitor

Re: 5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Have updated the firmware on the 5406zl and this has resolved the problem.

Many thanks,

Steve
Steve Leggatt
Occasional Visitor

Re: 5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Updated Firmware
Jorge Pons
Trusted Contributor

Re: 5406zl -VLAN using RJ45 and Fibre Ports- No connectivity on Fibre ports

Hi

For next time... assign points, please