Content reorganization and cleanup in the Networking category
Based on an audit of all our content here in the Networking category, we are doing "Spring Cleaning."
Find details here
Switches, Hubs, and Modems
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Multicast Routing Problems

Occasional Contributor

Multicast Routing Problems

I am having problems getting multicast routing to work. I have a server in VLAN 2 that is supplying a multicast video stream that I can view from a client also in VLAN 2. If I try from a client in VLAN 80 or VLAN 100 it doesn't work. I have gone through the multicast routing guide and I am fairly sure that I have set it up correctly.

The multicast group is 224.80.5.1, I have followed all the troubleshooting steps I can find but everything seems to be configured correctly. I am trying this just on one 5412 for the moment with a view to expanding this onto our access switches when I get it working.

I have attached my config
2 REPLIES
Honored Contributor

Re: Multicast Routing Problems

maybe missed this:
>>>
PIM-DM requires configuration on both the global level and on the VLAN (interface) level. The recommended configuration order is:
1. Enable IGMP on all VLANs where hosts may join a multicast group.
<<<
Highlighted
Occasional Contributor

Re: Multicast Routing Problems

Thanks for the input, it is enabled at the VLAN level as well. After a couple of days trying to figure it out we change the multicast group ID on the video server to 225.94.5.1 and it started working.