Switches, Hubs, and Modems
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

XRRP on 3400cl

NOV Noobie
Occasional Advisor

XRRP on 3400cl

Hello,

I am trying setup XRRP between 2-3400cl switches (x.x.x.1/24 and x.x.x.2/24) I am able to setup the XRRP domain, the XRRP router and create the Virtual Router interface, however when I go to ID the Virtual Router on Router 2 (xrrp instance 2 1 ip x.x.x.2/24) I get a "Inconsistent Value" result from the CLI. Am I missing something?
2 REPLIES
Mohieddin Kharnoub
Honored Contributor

Re: XRRP on 3400cl

Hi

If you can attach the show run on the 3400s that would be great, but anyway, i can post for you some XRRP config for a simple network with 2 Vlans:



On the first 3400:
-------------
Vlan1 IP: 192.168.1.1/24
Vlan2: 10.1.2.1/24
-------------
xrrp
xrrp domain 2
xrrp instance 1 1
xrrp instance 2 1 ip 192.168.1.2 255.255.255.0
xrrp instance 1 2
xrrp instance 2 2 ip 10.1.2.2 255.255.255.0

On the second 3400:
-------------
Vlan1 IP: 192.168.1.2/24
Vlan2: 10.1.2.2/24
-------------
xrrp
xrrp domain 2
xrrp router 2
xrrp instance 2 1
xrrp instance 1 1 ip 192.168.1.1 255.255.255.0
xrrp instance 2 2
xrrp instance 1 2 ip 10.1.2.1 255.255.255.0
xrrp instance 2 3

Anyway, i suggest you to update the firmware for the 3400 because there were some old issues with the XRRP before:

http://www.hp.com/rnd/software/j49051041.htm

Good Luck !!!
Science for Everyone
NOV Noobie
Occasional Advisor

Re: XRRP on 3400cl

Hi Mohieddin,

Thank you for the input, the switches have the latest firmware (M10.41) and the sample config you provided looks exactly the same as the config I was using. On switch #2 XRRP appears to be working fine, but on the logs it appears like the switch tries to takeover but it cannot do so because .1 is still being used. I attached a "Show Run" output (without any XRRP configurations) from both switches to see if there is any inconsistency on the config..