Switches, Hubs, and Modems
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

SOLVED
Go to solution
Bonowski
Occasional Advisor

iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

We havee 6 brand new HP DL380 G5 Servers, all with iLO 2 advanced pack registration. All are set up and live.

So here's the problem:
Each server's iLO (all 6) are connected, and I could access them locally in the network or remotely via vpn.

One day, about 4 weeks after I installed the servers, I couldn't access or ping any of them locally or remotely. No configurations changed.

I had to shut down each server and disconnect the power momentarily, reconnect power and turn the sever back on before I was able to access the iLO. Doing just a restart didn't work.


Now this is a recurring event that happens pretty much on a daily basis.

Any one have any idea?


Thanks in advance!
16 REPLIES
ed k.
Honored Contributor
Solution

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Hi, did you see/check info on HP Support doc-s?:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=110&prodSeriesId=3239514&prodTypeId=12169&objectID=c01038053
and copy/paste entire next link to web:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=110&prodSeriesId=3239514&prodTypeId=12169&objectID=c00883105
and F.Y.I.
https://forums1.itrc.hp.com/service/forums/helptips.do?#33
:-) Ed K.
"If you see a house, you're convinced that there is a builder. If you see a garment, you're convinced that there is a tailor. If you see a universe, you are convinced that Someone created it." (R. Akiva)
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Hey Ed, thanks for the info!

I went to the first link and it says that this issue is extremely rare. This is happening on 6 out of 6 web servers...so I don't know if this is the issue, but I'll give it a shot.

and the second link doesn't seem to work.
ed k.
Honored Contributor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Please copy/paste the second link to the web page address and make sure at the end of the link you could see c00883105
:-) Ed K.
"If you see a house, you're convinced that there is a builder. If you see a garment, you're convinced that there is a tailor. If you see a universe, you are convinced that Someone created it." (R. Akiva)
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Thanks, I got the page up.

All 6GB of RAM shows up on these severs, but I didn't add /PAE to the boot.ini.

Could this still be an issue?
ed k.
Honored Contributor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Please try to test and see with and without /PAE in the boot.ini and let me know results...
:-) Ed K.
"If you see a house, you're convinced that there is a builder. If you see a garment, you're convinced that there is a tailor. If you see a universe, you are convinced that Someone created it." (R. Akiva)
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

OK, cool. Currently PAE is enabled. But I won't be able to restart the servers any time soon b/c they are live webservers.
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

still no luck. :(
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

fyi - plugging a laptop directly to the ilo via crossover cable doesn't work either.
ed k.
Honored Contributor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Please see/check if your problem description similar to:
An Integrated Lights-Out 2 (iLO 2) Shared Network Port may lose network connection when the server enters hibernation. This can occur on a HP server with the following configuration:
1. The server has Integrated Lights-Out 2 (iLO 2).
2. The server is configured with Microsoft Windows Server 2003 (any edition).
3. The server has an HP NC370i Multifunction Gigabit Network Adapter or Embedded NC373i Multifunction Gigabit Network Adapter.
4. The iLO 2 Shared Network Port is connected to a single mode 100 Mb/s (or faster) hub or switch.
For solution on listed above problems see next HP Support doc:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=110&prodSeriesId=1121516&prodTypeId=15351&prodSeriesId=1121516&objectID=c00779540
:-) Ed K.
"If you see a house, you're convinced that there is a builder. If you see a garment, you're convinced that there is a tailor. If you see a universe, you are convinced that Someone created it." (R. Akiva)
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

those are the exact configurations for this server, but these are live webservers...they won't go into hibernation.

i changed the port on the switch which they're connected to 10 Full, but still couldn't ping.
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Another Update: I patched the iLO and a laptop into a hub, configured the laptop with the appropriate IP to correspond with the iLO...and still I couldn't ping it.

My guess is this proves any networking problem wrong, so its something locally on each server.
ed k.
Honored Contributor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Do you use the dedicated iLO 2 port instead of the Shared Network Port?
Are you connecting the Shared Network Port to a dual mode 10/100 Mb/s hub or switch?
After change of the settings did you reboot the box?
:-) Ed K.
"If you see a house, you're convinced that there is a builder. If you see a garment, you're convinced that there is a tailor. If you see a universe, you are convinced that Someone created it." (R. Akiva)
Bonowski
Occasional Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

They are dedicated ports, set to Auto.


Weird thing is, when I go into the server and go to the HP System Management Homepage - and I reboot the iLO from there, it works again.

HP techs are saying that the system boards on all 6 servers are bad, meaning that they all went bad at the exact same time.
mitchdoan
Occasional Visitor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Hello all,

Currently i have the same issue with one of my server, the configuration settings seems ok, other servers work properly. I need install Windows for that server via ILO. But I can't have a proper connection for that server, the network connection was down periodically.

the ILO page sometimes shows this message:

Network Access Message: The page cannot be displayed
Technical Information (for Support personnel)
Error Code: 504 Proxy Timeout. The connection timed out. (10060)
IP Address: 10.187.67.53
Date: 10/3/2008 6:12:00 PM
Server: sgpisa01.xxx.xxx.xxx
Source: proxy

Would you please advise me what I can do to resolve this issue, thank you in advance
Rik-Bel
Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Hi, is there already a solution for this?

We have 8 DL380 G5 and one causes a lot of connection troubles.

KR
Craig W
Advisor

Re: iLO 2 Recurring Lost Connection Problem!

Hello, I just came across this HP Advisory which may be helpfull.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01452373〈=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=397989

Regards,Craig W.