Switching and Routing
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Procurve 2626 startup

daren white
Occasional Contributor

Procurve 2626 startup

I have a procurve 2626 switch with the latest firmware installed. When it has been unplugged for an hour or more it takes over 10 minutes to boot to a ready state - sometimes even longer. When I unplug it and plug it straight back in it takes 2 minutes to boot. The firmware is loaded correctly and I have deleted the promary and secondary flash images,

7 REPLIES
Helper
Valued Contributor

Re: Procurve 2626 startup

Hi,

 

Can you confirm your firmware version ? "show version" should be H.10.83

Can you confirm your ROM version ? "show flash" should be H.08.05

Have you done an "erase startup-config" to revert back to factory default setting ? (you will lose your configuration)

Do you have many configuration files ? "show config file" you can delete unused files with "erase config <filename>"

Do you have logs ? "show log -r -a"

 

 

Regards,

daren white
Occasional Contributor

Re: Procurve 2626 startup

firmware is H.10.83 ROM is H.08.02

 

I could not get the show config file command to work it says invald input

Helper
Valued Contributor

Re: Procurve 2626 startup

Hi,

 

Can you tell us the exact model référence of your switch ? "show run"

Running configuration:

; J4900C Configuration Editor; Created on release #H.10.83

 

 

Have you check the logs ?

Do you have advanced features configured ? Like 802.1x or RADIUS, switch IP by DHCP ?

 

Bye.

daren white
Occasional Contributor

Re: Procurve 2626 startup

it is a J4900B

 

The logs do not show any errors although the date does show as 01/01/90 until the switch accesses the NTP server. It just seems weird that it takes a long time to boot when the power cord is out for over an hour yet if I pull the power cord out and plug it back in after 5 minutes it boots quickly

someware
Visitor

Re: Procurve 2626 startup

Look to console output if the switch is looping during boot until its warm.

daren white
Occasional Contributor

Re: Procurve 2626 startup

It seems to be doing this twice

 

CRC on complete OS image file Passed
Valid OS image @ 0x7cb80000

Decompressing...done.

 

initializing.initialization done.

 

the second time I get

 


initializing.
ROM information:
   Build directory: /sw/rom/build/fishrom(f04)
   Build date:      Jul 21 2004
   Build time:      10:45:52
   Build version:   H.08.0þ
ROM information:
   Build directory: /sw/rom/build/fishrom(f04)
   Build date:      Jul 21 2004
   Build time:      10:45:52
   Build version:   H.08.02
   Build number:    137

OS identifier found at @ 0x7cb80000
Verifying Image validity ...
CRC on OS image header Passed
CRC on complete OS image file Passed
Valid OS image @ 0x7cb80000

Decompressing...done.

 

initializing.initialization done.

 

 

 

someware
Visitor

Re: Procurve 2626 startup

Seen that befor. Broken hardware?
I called support and got my switch replaced.