Switching and Routing

Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

 
CKPL-KRA
Occasional Advisor

Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

I'm looking for some help with troubleshooting logging messages, which precede crash of one of the modules, causing it to be inoperative. Before crashing - switch is logging messages about "message buffer allocation", next all interfaces are going down.

I've been looking for solution for quite some time, but without an effect. Could anyone give me a hand with this problem? What could be causing this log messages?

Switch model HPE 5406 zl2 / J9850A
I'm attaching logs below:


I 06/12/21 13:06:36 00422 chassis: AM1: Slot A Ready
M 06/12/21 13:06:34 04701 chassis: AM1: Slot A Software exception at alloc_free.c:598 -- in 'mtimexIM', task ID = 0x6bcb1240 -> No msg buffer
I 06/12/21 13:06:25 00376 chassis: AM1: Slot A Download Complete
I 06/12/21 13:06:25 00375 chassis: AM1: Slot A Downloading
I 06/12/21 13:06:24 02568 chassis: AM1: Slot A Core Dump Uploading
I 06/12/21 13:06:24 03846 InSysProg: AM1: Slot A: Checking for firmware updates.
M 06/12/21 13:06:14 04701 chassis: AM1: Slot A crash detected - Available
I 06/12/21 13:06:12 04665 macsec: AM1: The MACsec Connectivity Association ended on port XXX.
I 06/12/21 13:06:12 00077 ports: AM1: port XXX in TrkX is now off-line
W 06/12/21 13:04:51 03007 system: AM1: Slot A message buffer allocation has reached 99%

9 REPLIES 9
akg7
HPE Pro

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

What is the current software version?

Thanks!

Note: While I am an HPE Employee, all of my comments (whether noted or not), are my own and are not any official representation of the companyAccept or Kudo
CKPL-KRA
Occasional Advisor

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

Current software is:
Software revision : KB.16.10.0012

akg7
HPE Pro

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

I believe this is a bug in current running software: Software revision : KB.16.10.0012bug.JPG

 

Below is the link for  release notes of KB.16.10.0015.

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=a00115452en_us

Thanks!

 

Note: While I am an HPE Employee, all of my comments (whether noted or not), are my own and are not any official representation of the companyAccept or Kudo
CKPL-KRA
Occasional Advisor

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

Thank you for the reply. I'll upgrade firmware and let you know, if problem occurs again.

CKPL-KRA
Occasional Advisor

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hi,

Problem occured again after updating the firmware to version:
Software revision : KB.16.10.0015

Same symthoms - switch generates logs:

03007 system: AM1: Slot A message buffer allocation has reached XX%

and after reaching 100% module A crashes.
Any ideas?


akg7
HPE Pro

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

 

Its strange issue is still there after upgrade.

Can you plz share 'show log' output?

Thanks!

Note: While I am an HPE Employee, all of my comments (whether noted or not), are my own and are not any official representation of the companyAccept or Kudo
CKPL-KRA
Occasional Advisor

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,

Output of 'show logging' is in my first post. Occasionally switch logs messages (maybe it's somehow connected):

W 07/12/21 23:07:13 00327 FFI: AM1: port XXX-Excessive undersized/giant packets. See help.
W 07/12/21 22:54:13 00328 FFI: AM1: port XXX-Excessive jabbering/fragments. See Help

 
Is there any command to show information about message buffer or to clear it?

Regards

akg7
HPE Pro

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,
This message shows the interface received giant packet.

Can you try to enable jumbo frame?

Thanks!
Note: While I am an HPE Employee, all of my comments (whether noted or not), are my own and are not any official representation of the companyAccept or Kudo
CKPL-KRA
Occasional Advisor

Re: Slot A crashes - HPE 5406 zl2 / J9850A

Hello,
I'm sorry for the delay.

We use 10G transceivers, shouldn't jumbo frames be enabled automatically for these speeds?

If not - which command should I use to enable it? Is it only vlan id jumbo?

Regards