System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Backup is not starting Automatically Using SAP

SOLVED
Go to solution
WW393114
Advisor

Backup is not starting Automatically Using SAP

Hello,

i am adding the tape to VM's using the method mentioned in the mentioned thread. But after adding the tape back up is not starting automatically using SAP.

Please refer this thread. Also find the error messages i am getting.


Back Fails giving following error

BR0205I Backup volume initialization
BR0058I BRBACKUP action ID: beebveaw
BR0059I BRBACKUP function ID: tib
BR0102I Following backup device will be used: /dev/rmt/0mn BR0131I All volumes get the name SCRATCH BR0129I Force option set - no label checking during initialization BR0134I Unattended mode with 'force' active - no operator confirmation allowed

BR0207I Volume in device: /dev/rmt/0mn will be initialized with name: SCRATCH

BR0280I BRBACKUP time stamp: 2010-09-09 13.00.07 BR0226I Rewinding tape volume in device /dev/rmt/0m ...
BR0278E Command output of 'LANG=C mt -f /dev/rmt/0m rew':
/dev/rmt/0m: No such device or address
BR0280I BRBACKUP time stamp: 2010-09-09 13.00.08 BR0279E Return code from 'LANG=C mt -f /dev/rmt/0m rew': 1 BR0213E Winding tape volume in device /dev/rmt/0mn failed BR0219E Initialization of volume SCRATCH in device /dev/rmt/0mn failed

BR0206I End of backup volume initialization BR0280I BRBACKUP time stamp: 2010-09-09 13.00.08 BR0054I BRBACKUP terminated with errors


Please Help ASAP.

Thanks in advance.
7 REPLIES
Prashantj
Valued Contributor
Solution

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Hi WW393114,

Please check the dmesg log and check the tape
drive status "ioscan -f /dev/rmt/0m" or check
ioscan -fnC tape.

Prashant
Good judgment comes from experience and experience comes from bad judgment.
Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Eric SAUBIGNAC
Honored Contributor

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Oups, didn't saw that you added a post to your previous thread.

Maybe the reason is just because you add/delete the tape online. So, instead of running 'insf -e' on a regular basis, should you run 'ioscan -C tape' in the VM after adding back the tape (as suggested by Prashantj) ?

Silly question : are you sure that the tape is correctly presented to the VM when you try to use it ?

Eric
WW393114
Advisor

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Yes Eric.. i have presented i tape properly. i used command give by you itself.. Then also we are having problems in taking backup. Actually while intializing the tape with SAP we have getting this error and backup is not starting

WW393114
Advisor

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Hello Eric,

As said i have used ioscan -C tape before starting the backup , then also it was not able to initialize properly giving same error.

Please check what all steps i have used and let me know anything wrong

1) I have added a dummy dvd device to the VM.using
hpvmmodify -P sflqly -a dvd:scsi:0,1,0:null:/depotcd. where depotcd is an empty directory.

2) Next i added Tape to VM

hpvmmodify -P sflqly -a tape:scsi:0,1,1:attach:/dev/rscsi/c0t3d0

With this commands i was able to add tape dynamically. But I am facing lot of problems with Automatic Backup using SAP.

Backup is failing randamly.. One day it will be sucessfull and some time it is failing giving below error

BR0205I Backup volume initialization
BR0058I BRBACKUP action ID: beebveaw
BR0059I BRBACKUP function ID: tib
BR0102I Following backup device will be used: /dev/rmt/0mn BR0131I All volumes get the name SCRATCH BR0129I Force option set - no label checking during initialization BR0134I Unattended mode with 'force' active - no operator confirmation allowed

BR0207I Volume in device: /dev/rmt/0mn will be initialized with name: SCRATCH

BR0280I BRBACKUP time stamp: 2010-09-09 13.00.07 BR0226I Rewinding tape volume in device /dev/rmt/0m ...
BR0278E Command output of 'LANG=C mt -f /dev/rmt/0m rew':
/dev/rmt/0m: No such device or address
BR0280I BRBACKUP time stamp: 2010-09-09 13.00.08 BR0279E Return code from 'LANG=C mt -f /dev/rmt/0m rew': 1 BR0213E Winding tape volume in device /dev/rmt/0mn failed BR0219E Initialization of volume SCRATCH in device /dev/rmt/0mn failed

BR0206I End of backup volume initialization BR0280I BRBACKUP time stamp: 2010-09-09 13.00.08 BR0054I BRBACKUP terminated with errors

As mentioned above i used ioscan -C tape command then also today backup failed.Please let me know how to solve this..

Thanks in Advance

Eric Antunes
Honored Contributor

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Hi,

What does the command "kmtune -lq st_san_safe" return (Current)?

Eric

Each and every day is a good day to learn.
WW393114
Advisor

Re: Backup is not starting Automatically Using SAP

Hello

# kmtune -lq st_san_safe
sh: kmtune: not found.
# kctune -lq st_san_safe
ERROR: The -l option is not defined.
usage: kctune [-dghuvBDKS] [-b backup] [-c config] [-C comment] [-F fmt]
[-m module] [-P fields] [args...]
args are:
tunable (query tunable)
tunable= (set tunable to default)
tunable=Default (set tunable to default)
tunable=expr (set tunable to expression)
tunable+=value (increase tunable by value)
tunable>=value (set tunable to value if currently less)
# kctune st_san_safe
ERROR: There is no tunable named 'st_san_safe'.