System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Directory shows 80% usage but no file was inside

Kazuki2403
Occasional Contributor

Directory shows 80% usage but no file was inside

Hi,

 

im running on hpux. my directory usage shows 80% but when i go inside there is no file. its empty. Please help how i can check what is using the space. Thanks in advnace 

 

 

P.S. This thread has been moevd from Systems Management (OpenView-OP Mgmt) Support and News Forum to HP-UX > sysadmin. - Hp Forum Moderator

4 REPLIES
Jeroen Peereboom
Honored Contributor

Re: Directory shows 80% usage but no file was inside

L.S.

 

Is this an Operations Manager issue?

 

My guess: Usually when things like these happen on a Unix system. a file that is in use has been deleted.

It is no longer shown in the listing, but is is only released when the processes keeping the file open are stopped.

 

 

HtH,

 

JP.

Kazuki2403
Occasional Contributor

Re: Directory shows 80% usage but no file was inside

Hi Jeroen,

 

Im new in hpux. Can you show how to release the process? THhanks

Goran Koruga
Honored Contributor

Re: Directory shows 80% usage but no file was inside

Hello.

 

You'll get more responses if you ask in HP-UX related section.  This might be a good starting point:

 

lsof | grep mount_point

 

Regards,

    Goran

Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: filesystem shows 80% usage but no file was inside

>lsof | grep mount_point

 

Something like:

# lsof +aL1 /d04

 

See:

http://h30499.www3.hp.com/t5/System-Administration/how-to-use-lsof-to-find-files/m-p/6449894