cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IP NOT PINGING

SOLVED
Go to solution
Abubakkar
Frequent Contributor

IP NOT PINGING

Dear All,
i have facing the problem, ip not getting pinging in (uranus)server. and not able to access the telnet from windows pc or putty.

Recently i installed HPUX11.11 in Lclass 9000 server(uranus). in this serve console itself not getting pinging.through in this server i can able to ping other servers ip (hpux servers&same subnet)

I taken the remote in venus server. from in this server through accessed uranus server by used telnet. its gettig login and geting pinging also. but i couldt access from windows pc directly.
i checked netconf file that enty is ok

Kindly help some one .
2 REPLIES
Jose Mosquera
Honored Contributor
Solution

Re: IP NOT PINGING

Hi,

Have you discarded issues with Cable and/or Switch port configuration?
Have you properly configured netmask and gateway in uranus?
Can you ping at yourself (localhost)?
Which are the outputs of these commands from uranus:
#ioscan -fnClan
#ping localhost
#lanscan
#netstat-rn
#traceroute

Rgds.
shanmuhanandam
Regular Advisor

Re: IP NOT PINGING

Hi,
Hope while doing the installation you have selected all the softwares,It looks like bastille security (sec30) has been enabled.
please run the #bastille -r command to revert back.
If you wants to enable them back run the #bastille command again.It will ask you set of questions, select the appropriate.

Thanks,
Shan.
I am an HPE Employee