cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lan1 failed

 
SOLVED
Go to solution
Gops_1
Regular Advisor

Lan1 failed

Hi I am having Oracle running on a HP UX SG cluster. I am facing a problem with my Secondary server. I am seeing lan 1 is failed recently. When I saw the ethernet physically there wasn't any light glowing. when i do a lanscan i can see that lan1 shows up. But presently lan2 has taken that IP and running fine. Let me know what kind of troubleshooting i have to do so that i can confirm that the problem is with my lan card.

Points

Thanks
gV
7 REPLIES
Avinash20
Honored Contributor
Solution

Re: Lan1 failed

Please check if there are any network or LAN cable issue via

# netfmt -f /var/adm/nettl.LOG000
"Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak."
Gops_1
Regular Advisor

Re: Lan1 failed

/ # netfmt -f /var/adm/nettl.LOG00

netfmt Internal Error. (211)
Formatter not configured properly.
Make sure the configuration file exists and is valid.
If the problem persists contact your HP support representative.

I am getting this o/p.

What should i do...

Avinash20
Honored Contributor

Re: Lan1 failed

You missed a 0
netfmt -f /var/adm/nettl.LOG000

"Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak."
Gops_1
Regular Advisor

Re: Lan1 failed

/var/adm # netfmt -f /var/adm/nettl.LOG000

netfmt Internal Error. (211)
Formatter not configured properly.
Make sure the configuration file exists and is valid.
If the problem persists contact your HP support representative.
/var/adm #


I am getting the same o/p. I can see the nettl.LOG000 in /var/adm directory. Still give this error.
Avinash20
Honored Contributor

Re: Lan1 failed

Hi,

You could check the following

# ls -l /var/adm/net*

There will be files like nettl.LOG000, nettl.LOG001

These files are not veiwable.
You could view in a formatted way via

# netfmt -f /var/adm/
"Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak."
Elmar P. Kolkman
Honored Contributor

Re: Lan1 failed

Or use lanadmin, perform a reset on the card. Then try to do a linkloop from lan2 to lan1 (since they can take over from eachother, they should be on the same vlan).

Lanscan can give you the MAC address and PPA number, needed for respectivily the linkloop and landadmin commands.
Every problem has at least one solution. Only some solutions are harder to find.
Gops_1
Regular Advisor

Re: Lan1 failed

This time i got the o/p. It is giving o/p of 2004. I will check with lanadmin command. Now it is running properly in lan1.

Thanks
gV