HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Missing Tape Drives After Tape Library Firmware Upgrade

 
frederick hannah
Super Advisor

Missing Tape Drives After Tape Library Firmware Upgrade

I have a 20-drive SpectraLogic tape library. The 11.11 rp7400 servers were able to "see", via a san, all the tape drives. This is a shared storage environment. After the tape library's firmware upgraded, the servers dont see all 20 anymore. Ioscan -fnC tape returns 10 drives in a NO_HW state. I followed that command with insf -e, but drives are still NO_HW. Rebooting the servers will be my last resort. Is there a chance the firmware upgrade changed the WWN of the tape drives?
3 REPLIES
Johnson Punniyalingam
Honored Contributor

Re: Missing Tape Drives After Tape Library Firmware Upgrade

chance the firmware upgrade changed the WWN of the tape drives?

Possible.

# ioscan -fn | more

Run fcmsutil

# fcmsutil /dev/td0

Thanks,
johson
Problems are common to all, but attitude makes the difference
frederick hannah
Super Advisor

Re: Missing Tape Drives After Tape Library Firmware Upgrade

I dont see anything different in WWN after the upgrade. I will try a reboot on a development server to see if the missing tape drives "return".
frederick hannah
Super Advisor

Re: Missing Tape Drives After Tape Library Firmware Upgrade

More research will be input into this problem, but thanks for your help