cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

adding LUNs to rp3440

bagek
Frequent Advisor

adding LUNs to rp3440

I have a rp3440 and it has a msa1000 connected to it via a fiber A6826A card. I recently added some disks and created 4 new LUNs. However the rp3440 does not see them. When I tried rebooting they still are not claimed. Does anyone have any suggestions? Thanks. 

9 REPLIES
Robert_Jewell
Honored Contributor

Re: adding LUNs to rp3440

I am not sure HP-UX supports the MSA1000, but that being said, you should see something.  Do you see anything at all attached to the FCA?   You can post "ioscan -fn".

 

What does the MSA1000 controller report in its status display?

 

-Bob

----------------
Was this helpful? Like this post by giving me a thumbs up below!
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: adding LUNs to rp3440

The MSA must have active-active firmware and the LUNs must be presented in hp-ux mode - otherwise it won't work.

 

Please check.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
bagek
Frequent Advisor

Re: adding LUNs to rp3440

the server has been connected to the MSA1000 for a few years and does run ok. we are adding more drives. after using the CLI commands the array see's the new drives and LUNs but when I reboot the new drives and LUNs are not claimed. ioscan does not see them either. thanks

bagek
Frequent Advisor

Re: adding LUNs to rp3440

can you please explain some more? thanks. 

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: adding LUNs to rp3440

As said, presentation mode must be set to "hp-ux".

Did you adjust SSP (selective storage presentation)?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
cdemelsl
Advisor

Re: adding LUNs to rp3440

hi,

 

Can you please post the output of "ioscan -fn" ?

 

Regards

 

Chanaka

bagek
Frequent Advisor

Re: adding LUNs to rp3440

here is the ioscan and the msa1000 disk config. LUNs 5,6,7 and 8 are new. thanks. 

bagek
Frequent Advisor

Re: adding LUNs to rp3440

 
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: adding LUNs to rp3440

Maybe you are using the wrong profile (must be "hp", not "default" or "windows", etc).

 

CLI> show tech_support

 

will show.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!