System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

 

fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

Hi there,

We have had an issue on an 11.11 server with controller 112 on a VA7100 not showing and so the diagnosis was to replace the fibre card in 0/6/0.

ioscan shows :

#ioscan -fnC fc
Class I H/W Path Driver S/W State H/W Type Description
=================================================================
fc 0 0/2/0/0 td CLAIMED INTERFACE HP Tachyon XL2 Fibre Channel Mass Storage Adapter
/dev/td0
fc 1 0/6/0/0 td CLAIMED INTERFACE HP Tachyon XL2 Fibre Channel Mass Storage Adapter
/dev/td1


If i run...

#fcmsutil /dev/td0 devstat all|grep -i nport
Device Statistics for Nport_id 0x00001f(Loop_id 114)

...then i see controller 114 but if i then issue....

#fcmsutil /dev/td1 devstat all
No device found.

Can anyone confirm what i need to do next please to re-establish a connection to 112 please ?

Thanks in advance
Sean
8 REPLIES
Shibin_2
Honored Contributor

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

Is there any errors in logs ?

Have you tried to re-install the drivers ?

insf -eC fc
Regards
Shibin

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

Hi Shibin,

No errors in the syslog from what i can see.

Regarding the insf, is there any way you know of for checking that there is no driver attached to the new device ?

Thanks
Sean

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

Ok, i have run the insf -eC fc and there is no change.
Fibre card still showing as not found.

#fcmsutil /dev/td1 devstat all
No device found.

I have tried to enable also....

#fcmsutil /dev/td1 enable
Adapter is already enabled.

All help gratefully received.

thanks,
Sean
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

If you use WWN zoning on the switch or secure manager on the VA you need to adjust it to the NEW HBA WWN.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

For the offending fibre card, the setup appears to be as follows :

fibre card <--> cable <--> fibre hub (port 2)
and....
fibre hub (port 1) <--> cable <--> righthand controller of VA7100


I am now being told that the activity light on port 2 is blinking green, whereas the same setup on the other server/side of the cluster, shows as being solid green on the fibre hub.

hmmmmm

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

I meant to add that we have already tried a new port on the hub with no success :o(
Mel Burslan
Honored Contributor

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

Instead of creating more and more threads on the same subject, if you stick to one single thread, you may get better answers. I know now that my cycling through the fcd interfaces won my post on your other thread will not work, because your server is still using tachyon interfaces.

And on this thread, you are totally missing Torsten's suggestion. Is the person in charge of the SAN admin, configure the new *hub* to recognize these FC cards on your server using the WWNs or you just replaced the hub and expect it to work magically like windows plug-and-pray architecture ?
________________________________
UNIX because I majored in cryptology...
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: fibre card replaced - now fcmsutil shows not found !

This would be interesting:

# fcmsutil /dev/td1

# armdsp -a



and again, is secure manager in use???

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!