System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

hba not showing in ioscan output

 
rahul_rtns
Frequent Advisor

hba not showing in ioscan output

Hello,

 

I am running hpux 11.31 on one of my blade server BL860C. Two no. of HBA card are installed on this server. But in ioscan output only one card is showing. I am sharing here the ioscan output.

 

root@houspip1:/>ioscan -fnC fc
Class     I  H/W Path     Driver S/W State   H/W Type     Description
===================================================================
fc        0  0/3/0/0/0/1  fcd   CLAIMED     INTERFACE    HP 403618-B21 4Gb Dual Port PCIe Fibre Channel Mezzanine (FC Port 2)
                         /dev/fcd0

 

Also when I am checking the logs one error is showing there regarding the other hba. It is as :

 

Nov 23 23:31:56 houspip1 vmunix: 0/3/0/0/0/0: Fibre Channel Driver Read bad NVRAM Header.

 

Can anyone please tell about this error and whether we have to update the firmware for this card.

 

If yes then what is the correct procedure to update the firmware on one card. Please specify if the issue is some other.

 

Thanx

4 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: hba not showing in ioscan output

This is a single HBA with dual ports. You can see a single port only (port2) - this means port1 is dead, so this HBA is bad and needs replacement.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
rahul_rtns
Frequent Advisor

Re: hba not showing in ioscan output

As i mentioned in the log that the other port is showing that it reads bad NVRAN header. So is that mean the port is bad and the replacement is the only option? Is there some other method to rectify it?

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: hba not showing in ioscan output

Could you please send a

# fcmsutil /dev/fcd0 vpd

for more information, but I think the card is simply dead.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
rahul_rtns
Frequent Advisor

Re: hba not showing in ioscan output

Here is the output :

 

root@houspip1:/>fcmsutil /dev/fcd0 vpd
                V I T A L   P R O D U C T   D A T A
                ---------   -------------   -------

 Product Description    : PCI-Express Dual Channel 4Gb Fibre Channel Mezzanine HBA

 Part number            : 404986-001

 Engineering Date Code  : C-4727

 Part Serial number     : MXK822427A

 Misc. Information      : PW=6W

 Mfd. Date              : 4822

 Mfd. ID                : CU0410401-01  G

 Check Sum              : 0x2e

 EFI version            : 02.04

 ROM Firmware version   : 04.04.04

 BIOS version           : 02.08

 FCODE version          : 02.03

 Asset Tag              : NA