System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

httpd does not appear to be running and proxying cobbler

Qcheck
Super Advisor

httpd does not appear to be running and proxying cobbler

Cobbler is working fine, but all of a sudden after a month, I get the following error when I try to do cobbler sync(didn't do anything on this node, but giving this error):

"httpd does not appear to be running and
proxying cobbler"

Anyone knows any solutions. I did check and httpd and cobblerd services are up and running and SElinux is disabled. Please help.

3 REPLIES
P Muralidhar Kini
Honored Contributor

Re: httpd does not appear to be running and proxying cobbler

Hi Pratibha,

Check the Cobbler setup using the following command -
# cobbler check

For more details refer -
http://www.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Network_Satellite/5.3/Reference_Guide/html/ch-cobbler.html#s2-cobbler-reqs-check

Aloso, looks like your problem is silimar to
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=546785

Hope this helps.

Regards,
Murali
Let There Be Rock - AC/DC
Qcheck
Super Advisor

Re: httpd does not appear to be running and proxying cobbler

Thank you Murali for the response. However it was resolved when shutdown the destination server, which the kickstart profile was used.

Thank you.
Qcheck
Super Advisor

Re: httpd does not appear to be running and proxying cobbler

Kickstart profile has been kicked from the kickstart server to some client and waiting for something. So when I shutdown the client which was kickstarted, then I don’t see this error.