System Administration

not able to mount after cloning

 
satheeshnp
Advisor

not able to mount after cloning

i have a cloned a filesystem through EMC timefinder cloning.

Cloning is successfully completed. But When i try to mount it is showing error.

Fsck output itself showing error.

bkpsvr:root-/]fsck -F vxfs /dev/vg05/rlvol2
UX:vxfs fsck: ERROR: V-3-20005: read of super-block on /dev/vg05/rlvol2 failed: I/O error
file system check failure, aborting ...

Kindly help in this to mount...
5 REPLIES 5
Steven E. Protter
Exalted Contributor

Re: not able to mount after cloning

Shalom,

Looks like the file system has been clobbered.

Might be by design.

Have you imported the disk group?

SEP
Steven E Protter
Owner of ISN Corporation
http://isnamerica.com
http://hpuxconsulting.com
Sponsor: http://hpux.ws
Twitter: http://twitter.com/hpuxlinux
Founder http://newdatacloud.com
satheeshnp
Advisor

Re: not able to mount after cloning

ya have imported......

First time when i have done i am able to mount..

I tried full cloning second time..

I am not able to mount the same now..

Please find output..


bkpsvr:root-/etc]vgimport vg05 /dev/dsk/c24t4d3
vgimport: Volume group "/dev/vg05" already exists in the "/etc/lvmtab" file.
You have mail in /var/mail/root
bkpsvr:root-/etc]vgchange -a y vg05
Volume group "vg05" has been successfully changed.
bkpsvr:root-/etc]fsck -F vxfs /dev/vg05/rlvol2
UX:vxfs fsck: ERROR: V-3-20945: cannot stat /dev/vg05/rlvol2
g3jza
Esteemed Contributor

Re: not able to mount after cloning

bkpsvr:root-/etc]vgimport vg05 /dev/dsk/c24t4d3
vgimport: Volume group "/dev/vg05" already exists in the "/etc/lvmtab" file.

Did you export your VG before creating a new one? I.e. using #vgexport vg05


Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: not able to mount after cloning

If you clone a currently used file system, some files may be open and modified during the clone operation.


However, after cloning do a "fsck" and a "vgchid" to get another VGID.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
satheeshnp
Advisor

Re: not able to mount after cloning

Hi ,

First time I have cloned the luns and mounted

pls find the steps


mkdir /dev/vg05

mknod /dev/vg05/group c 64 0x010000

vgchgid /dev/rdsk/c24t4d3

vgimport vg05 /dev/dsk/c24t4d3

vgchange -a y vg05

fsck -F vxfs /dev/vg05/rlvol2

mount -F vxfs -o largefiles /dev/vg05/lvol2 /test1


It is working. Second time i have cloned and mounted by using same method, it is not working.

I need incremental cloning daily. How can i perform.

My target was to have incremental clone daily.

Please help