System Administration
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Torsten Urban
Occasional Advisor

swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Hello,

i installed the SwAssistant (Version C.02.26). Now with swinstall i get the Error:

"NOTE: Contacted swagentd successfully using rpc_binding_info
"ncadg_ip_udp:[2121]", after previous attempts failed using
the following rpc_binding_info parameters:
ncacn_ip_tcp:[2121]"

For all options of swagent i use the default values. The OS is HP-UX 11.23.

The command "netstat -an | grep 2121" shows:
"tcp 0 0 *.2121 *.* LISTEN
udp 0 0 *.2121 *.*
e000000213850200 dgram 0 0 e00000025ec35e80 0 0 0 /opt/dcelocal/var/rpc/local/s-3/2121
e0000002415b6200 stream 0 0 e00000025d6ecc00 0 0 0 /opt/dcelocal/var/rpc/local/s-0/2121"

When swisntall is running "netstat -an | grep 2121" shows:
"tcp 0 1 127.0.0.1.64069 127.0.0.0.2121 SYN_SENT
tcp 0 0 *.2121 *.* LISTEN
udp 0 0 *.2121 *.*
e000000213850200 dgram 0 0 e00000025ec35e80 0 0 0 /opt/dcelocal/var/rpc/local/s-3/2121
e0000002415b6200 stream 0 0 e00000025d6ecc00 0 0 0 /opt/dcelocal/var/rpc/local/s-0/2121"

On our second server (unpached) "netstat -an | grep 2121" shows:
"tcp 0 0 *.2121 *.* LISTEN
udp 0 0 *.2121 *.*
e000000204202740 stream 0 0 e000000214513700 0 0 0 /opt/dcelocal/var/rpc/local/s-0/2121
e000000204202ac0 dgram 0 0 e00000021439cd40 0 0 0 /opt/dcelocal/var/rpc/local/s-3/2121
e000000263df5200 dgram 0 0 e00000023ed65240 0 0 0 /var/spool/sockets/ldapcltd/client21210
e00000023762b900 dgram 0 0 e00000024ec53880 0 0 0 /var/spool/sockets/pwgr/client21210
e00000022b79f740 dgram 0 0 e00000026f212100 0 0 0 /var/spool/sockets/pwgr/client15304"


Any idea? Can somebody help me?
10 REPLIES
Steven E. Protter
Exalted Contributor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Shalom,

First response to these issues always:

/sbin/init.d/swagentd stop
/sbin/init.d/swagentd start

That should have been in the SWA isntall instructions.

Report results for further assistance.

SEP
Steven E Protter
Owner of ISN Corporation
http://isnamerica.com
http://hpuxconsulting.com
Sponsor: http://hpux.ws
Twitter: http://twitter.com/hpuxlinux
Founder http://newdatacloud.com
Bob E Campbell
Honored Contributor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

SEP is dead on. That type of error should not have anything to do with the software being installed (thank goodness).

Assuming that fixes the problem the best practice when installing updates is to check for a new version of Software Distributor at Software Depot (https://www.hp.com/go/softwaredepot). The older the version you currently have the more important this step is.

If restarting swagentd does not fix the problem we will need to gather additional information about your system, starting with the version of SD being run.
Torsten Urban
Occasional Advisor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

The restart of the swagentd don't solved the problem.
To be sure to using the lastes version of SD, i updated it to B.11.23.0909.340. But the problem is still there. :-(
Horia Chirculescu
Honored Contributor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Maybe something related to some rebel firewall rules? The RPC binder related services are running?

Best regards from Romania,
Horia Chirculescu.
Best regards from Romania,
Horia.
Torsten Urban
Occasional Advisor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

rpcbind is running and a firewall is not configured...
Burak Topal
Frequent Advisor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Hi,

Check your /etc/hosts file. There may be a line caused your problem.
Torsten Urban
Occasional Advisor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

All entrys in the /etc/hosts look fine...
Bob E Campbell
Honored Contributor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

To be clear, you were able to swinstall a new version of SD-UX without issue but the installation of SWA is hitting errors?

Are you installing from the downloaded file or was it swcopied into a "normal" depot? If you are installing from the file can you check the md5sum (or cksum if not installed)?

Can you swlist the depot without error?
Torsten Urban
Occasional Advisor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Ok, sorry for the lack of clarity.

When i install something with swinstall, swinstall hangs for some minutes and then i get the message:
"NOTE: Contacted swagentd successfully using rpc_binding_info
"ncadg_ip_udp:[2121]", after previous attempts failed using
the following rpc_binding_info parameters:
ncacn_ip_tcp:[2121]"
after this massage swinstall running normal.
Bob E Campbell
Honored Contributor

Re: swagent: TCP Error after Installation of SwAssistant

Will ask around for what might be causing TCP failures, but for now you could avoid that message using the option:

-x rpc_binding_info=ncadg_ip_udp:[2121]

Using the file /usr/lib/sw/sys.defaults as a template, you could set that to be the default for commands by adding them to the file /var/adm/sw/defaults.