Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

Simone Pagliani
Occasional Visitor

Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

Hi,
I've installed some month ago the 4.2.1.0 version of the HP StorageWorks Library and Tape Tools, to keep an eye on a C1555-67203 tape we have on a PC with Win 2003 Server standard edition with service pack 1.

For a while it operated well, but a month ago it started signaling a blue screen with the title:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL and talking about the mraid35x.sys.
This happened every time I start the tool, while scanning the pc for divices.

I've uninstalled it and re-installed, and it worked again for 3-4 weeks, then started again to do it.
I suppose it may be tied with some automatic download of patches or similar, but I'm not sure. Probably is not, because should it be that a patch makes it crash, the problem would have been started not so long after the re-installation.

Could you help me?

Thanks in advance
6 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

First of all I would download and install the current version 4.4 from here:

http://www.hp.com/support/tapetools

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Simone Pagliani
Occasional Visitor

Re: Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

I'll install it and check if it works better...I'll probably need some weeks(or maybe a month or two) before I could be sure it worked.

I would have preferred to know why it crashed so I could have known what is wrong, but if it works...

Thanks a lot!
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

Meanwhile you can check the release notes for changes from here:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=12169&prodSeriesId=406729&swItem=co-52767-1&prodNameId=406731&swEnvOID=1005&swLang=13&taskId=135&mode=5

BTW, what is your server model?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Simone Pagliani
Occasional Visitor

Re: Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

Our server is a Compaq Presario SR5065AN Desktop PC(this is the result inserting the part number, the front panel has been removed before the hardware specialist brought it here almost a year ago)

I'll read carefully that page and check if there is something similar to my problem...thanks!
LTT Team
Valued Contributor

Re: Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

Hi,

Were there any odd errors/failures in the backup operation before LTT resulting in the blue screen? Or Was LTT started for preventative maintenance?

Also, all non-sp2 systems running applications other than Tivoli require updated Storport.sys KB891793 (minimum) or KB916048 (recommended); systems running Tivoli require Storport.sys KB901371. All sp2 systems are required to run Storport.sys KB932755.

We would suggest running a hardware scan in Device Manager in the event of backup failure before starting LTT. It would ensure that the host has the correct status of the device (ready or offline).

Regards,
Satya
L&TT Team
Simone Pagliani
Occasional Visitor

Re: Blue screen with StorageWorks Library and Tape Tools

Hi!
No, no errors or failures before using the LTT, I usually open it to erase the tapes when they're near to full. This is the only use I have of the LTT.

I'll check the hardware next time I try to open the software, I still haven't installed the most recent version because in this period the server is too bsy to be stopped, even just for the substitution of the program...

Thanks anyway, I'll check what I can as soon as possible!