Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Pavan Kumar SK
Occasional Visitor

Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Hi All,

We are facing some issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library. Many a times there are occasions where in a tape even while formatting is shown as good, but while a backup job picks up this tape, it's marked as poor and the entire data is marked as poor. Hence all the successful backup jobs that have used this tape will be marked failed. This is happening from the past 1 week. Even after we reset the media, back to good, we are not sure that the data from the tape can be recovered. Sometimes the tapes with protection on them are shown as "BLANK" tapes.

Is there something that can fix this issue permanently?

We are using Data Protector 5.1 on a Windows cell manager.

Looking forward for a reply from you guys shortly.

Kind Regards,
Pavan
7 REPLIES
Luk Vandenbussche
Honored Contributor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Hi Pavan,

Have you cleaned your drive yet?
Pavan Kumar SK
Occasional Visitor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Hi,

As we have this library connected to the SAN, the library will be busy for most of the time. Sometimes, the backups seem to go fine, but sometime it seems to get hung and will not release the license, hence affecting other backups.

Hope cleaning might resolve this issue.Will give it a try and reply back.

Kind Regards,
Pavan
Pavan Kumar SK
Occasional Visitor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Hi All,

I have cleaned the drives, but still we are facing the same issue. Can we have a fix to this issue?

Thanks in advance.

Kind Regards,
Pavan.
Pavan Kumar SK
Occasional Visitor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Hi all,

Can someone please assist us with this issue?

Thanks...
Ronald Yau
Advisor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

did u get fail backup session and after unload the tape back to slot, the colour turn red???
Srikanth.D
Occasional Advisor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Hi Pavan,

I believe the required data might not be sufficient, as we do not know how many times the tapes been used, how long since you have been facing the issue....etc. If there was a Firmware upgrade/downgrade recently and what that would be. Many a factors intrude the normal operation.
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Issues with Ultrium - 2 tapes that are being used in a MSL 6000 library

Apropos "recently" ... this thread is almost 1 year old ;-)

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!