Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

LTT devperf problems

SOLVED
Go to solution
JJ Urich
Frequent Advisor

LTT devperf problems

I'm running 11.31 on ia64 with a MSL6030 and two san connected 960 drives. I'm trying to run LTT to test the performance of the drives and getting the error message that devperf can't open the drive when I start the test.

- Device Performance Test Started on Drive (Ultrium 3-SCSI) (3.0.2[1-6/0/2/1/0.1.7.255.0.0.2])
- Opening Tape Drive 3.0.2[1-6/0/2/1/0.1.7.255.0.0.2]
- Could not open Tape Drive /dev/rmt/1mnb

This has worked in the past. I'm running the latest LTT version 4.5.1.0.

The tape drive passes the various tape drive tests in LTT just fine. Drive, tape lib, E1200 all have the latest firmware on them.

Any ideas?

JJ
I used to have spare time, then I had kids.
4 REPLIES
TapeDrive Killer
Trusted Contributor

Re: LTT devperf problems

JJ Im not familiar with that problem but I know if you are using LTO3 drives then you should use an U320 card for each tape drive. Also the library controller shouldnT have any terminator only the tape drives.
One drink away from sleeping on the pavement
LTT Team
Valued Contributor
Solution

Re: LTT devperf problems

Hi,

This can happen when

1) the media is not loaded into the drive
2) another application has not released the tape drive
3) device file is corrupt/missing

At the time of the issue, please check what is the status of the below command

# mt -f device_file_name status

My guess is that it would fail. If it passess and LTT fails, please let me know as LTT closely follows this command working.

To resolve the issue, execute

# insf -e
Load a media before executing the test via move media feature in LTT.
Ensure the drive isn't locked by another application (mt status)

Regards,
Satya
LTT Team
JJ Urich
Frequent Advisor

Re: LTT devperf problems

Recreated the device files and problem appears to be fixed. Odd that it would work for a while and then not, but after recreating the dev files, it hasn't failed since.

Regards,

JJ
I used to have spare time, then I had kids.
JJ Urich
Frequent Advisor

Re: LTT devperf problems

closed
I used to have spare time, then I had kids.