Storage Boards Cleanup
To make it easier to find information about HPE Storage products and solutions, we are doing spring cleaning. This includes consolidation of some older boards, and a simpler structure that more accurately reflects how people use HPE Storage.
Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

Bill A.
Occasional Contributor

MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

The second drive goes offline whenever backup commences. We use Backup Exec V12 with SP3.

Any thoughts on where to start? Has anyone experienced this?
5 REPLIES
TapeDrive Killer
Trusted Contributor

Re: MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

Bill will need to know more about this for example the interface, how is cabled, firmware and driver revision on Tape Drives HBA and media changer.

Pablo Alvarado Siles
One drink away from sleeping on the pavement
Bill A.
Occasional Contributor

Re: MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

Sorry for delay. Its driving us nuts.
Environment is LD380G5. HBA is HP AE312A Dual Port FC addapter. Direct cabled to MSL4048.
Backup Exec sees drive 1 as HP1, Drive two as HP2 and Autoloader as HP3. backup was diretced at HP3. It didn't work. redirected to drives and it worked, but very slow.
The second drive continues to go offline. The autoloaader continues to show as online, only the drive.
Tpae Utility shows the MSL Library as
Firmware: 6.7
SCSI tartget LUN: 1
No of Drives: 1
Slots: 48
No of Mail Slots: 0

Drive 1 shows:
Firmware: H49W/MSL3G 4Gb
SCSI Target ID: 0
SCSI LUN: 0
OBDR: Not Present
Worm: Present.

Can you help us on what we do to get the drive online?
dipesh_2
Regular Advisor

Re: MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

Bill u need to interchanged both drives and check weathere the drive goes offline or the problem with settings. I hope this will isolate your problem.
Bill A.
Occasional Contributor

Re: MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

Dipesh.
We've cycled drives. Last night we updated HP Qlogic drivers for the HBA. The latest backup is working better. But confidence is still low.
Library Connection Question:
We have connection set to "Auto". Is this OK? Or should it be set to "Loop"?
HBA is dual port. We connected both ports. Is this needed? Could we have a termination issue?
Bill A.
Occasional Contributor

Re: MSL4048 2 x LTO4. Second Drive goes off line during backup

Update:
Its still working OK after 24 hours.

On a test backup using files from the DL380 G5 server to the library we get 5G a minute throughput. We are hapy with that

But when we do a test backup from files sitting on an external MSA30 connected via a Smart Array 6402, we only get 20% of the performance.

Why would the backup from U320 drives and a U320 controller be one fifth the speed of the servers internal SAS drives?

Any ideas?