Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

Henning Schunk
Occasional Visitor

MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

failure in display, fsc 8004 (soft) invalid drive was installed.
in this msl6000 is one controller and only one lto2! I replaced the lto2 and the failure still displayed. the library says that in slot 1 a drive are installed. but there isn't one installed.
I replaced the controller, after then the controller-board, and I replaced the board in the slot where the drive are installed, but everytime, the failure are displayed. What can I do?
8 REPLIES
Rob Leadbeater
Honored Contributor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

Hi,

Did you follow the procedures to replace the drive ?

http://bizsupport.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00873645/c00873645.pdf

If not, the controller is probably expecting a different drive to be present.

You may need to use the "force reconfiguration" option to get the new drive recognised.

Hope this helps,

Regards,

Rob
Wei Jung
Trusted Contributor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

if its a soft error, it means it recover from it.
Now the question is why it's giving that warning in the first place.

Could you tell which is the part number for the library or serial number, and which is the spare part number for the drive you have installed?

Have you tried reflashing the drive as well?
Henning Schunk
Occasional Visitor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

Hello,
sure, after replaced controller the lib says missmatched S/N...!
everytime I puched the "reforce .. " button.
and curiously, when I put 2 LTO2 drive in the lib (slot 1 and 2), then the slot 3 is the slot with the error.
Henning Schunk
Occasional Visitor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

oh sorry, not on first place!
in first place are a drive (slot1) and then the error says that in slot2 are no drive is installed.
P/N lib: 331559-001
P/N drive: 350546-B22
Wei Jung
Trusted Contributor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

Hello Henning,

this part number you gave 350546-B22, where you get that number from?
Because that is and option part for a internal drive.

Henning Schunk
Occasional Visitor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

hello,

I look again,
HP model number: Q1509A, StorageWorks Ultrium 460i Einzellaufwerk

but what can I do, what is the failure?

Marino Meloni_1
Honored Contributor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

You cannot put just any LTO2 in a Tape Library, you should install the correct one, that come with his shoes that will fit correctly in his postition.
If you replaced yourself the tape inside the cannister with a stand alone model, this will not work.
The LTO drives for the tape libraries have special FW and is different than the stand alone one.

ALso the change of firmware is prevented by the "personality" of the drive, that mean that a stand alone drive will not accept a automation drive.

I suspect (and the pn you write confirm that) that you have in your tape library a stand alone LTO then with wrong FW.
Henning Schunk
Occasional Visitor

Re: MSL6000 - FSC8004 "invalid drive was installed"

Thank you, I found the failure!
The Hot-plug module and Ultra3 SCSI module assembly - Includes a SCSI I/O PC board with four very high density SCSI connectors attached to a hot-plug library module PC board with two 72-pin connectors was broken! I replaced the board, and now the library displayed no failure.