Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SSL1016 Autoloader Configuration.

Juan P Elizondo
Occasional Visitor

SSL1016 Autoloader Configuration.

Hi,
I have connected a SSL1016 autoloader on a ML570 Win2K SP3 on the SCSI port2 on the server.
And when I go to Veritas (8.6) I'm only able to see the drive as standalone. But the library or autoloader is not showing under Devices in Veritas. I have loaded the library option for Veritas.
Any help is appreciated.
5 REPLIES
Dave Thomson
Super Advisor

Re: SSL1016 Autoloader Configuration.

Hello

I had a similar problem,same device, compaq server,o/s....
I upgraded to veritas 9. Installed the service pack and the latest driver pack from veritas.

Cheers
Scott Arbaugh
Occasional Visitor

Re: SSL1016 Autoloader Configuration.

I experienced the same problem even with Veritas Backup Exec 9.1. On the SSL 1016 Autoloader, I had to select the "I/E Slot", make sure that it's checked, either on the front LCD menu, or through the web interface, then after I rebooted the server, it saw the Autoloader along with the drive.
Allan_24
Regular Advisor

Re: SSL1016 Autoloader Configuration.

Hi to all,

There are lots of options with regards on this issue, you can find all those thing from www.support.veritas.com. Anyway,try below my sugestion for isolation.

1.make sure both drive and loader are already detected from bios

2. Download an update veritas driver for Autoloder/robotics)

3. use REGEDT32 (be carefull by using this)

4. Find and delete two entries for SCSIChanger

-SCSIChanger-
HKEY_LOCAL_MACHINES/SYSTEM/CurrentConSet/Services/SCSIChanger

HKEY_LOCAL_MACHINES/SYSTEM/CurrentConSet/Control/SCSIChanger

5. Reboot your system

6. Then reinstall update veritas autoloader/library driver

(i.e BackupExecTapeDeviceDriverInstall_263506.exe for 9.0 build 4454, bnt86idrv36a 256251.exe for 8.6 )

7. Reboot the server

Hope this helps,

@@,
"You should be working"
Seth Pickett
Advisor

Re: SSL1016 Autoloader Configuration.

Hello,

Also Microsoft's RSM can be causing problems. I have found disabling the autoloader in RSM can help Backup Exec discover the autoloader.

Seth
Seth Pickett
Advisor

Re: SSL1016 Autoloader Configuration.

Also, designating an I/E slot should have no effect on Backup Exec discovering or using the robotics.