Tape Libraries and Drives
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Storageworks Autoloader

MALIS
Occasional Visitor

Storageworks Autoloader

We have a LTO storageworks autoloader that just stop functioning yesterday. From the event viewer, we've notice many error from source adpu160m with descriptions "The driver detected a controller error on \Device\Scsi\adpu160m2" and hplto "The driver detected a controller error on \Device\Tape0". So i tried to disable and re-enabled back the autoloader from the device manager and it disappear forever! From the event, i got this error "The device 'Hewlett Packard 1x8 autoloader (x86 based XP/2003)' (SCSI\Changer&Ven_HP&Prod_1x8_autoloader) disappeared from the system without first being prepared for removal". So now my OS can't detect the LTO autoloader anymore.

Guys, any clues?

4 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Storageworks Autoloader

Did you try to check the front panel of the loader and restart the unit?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
YAQUB_1
Respected Contributor

Re: Storageworks Autoloader

Hi Malis,

Try to power recycle in Ur LTO storageworks autoloader.

Thanks--Yaqub
HP Support!!!
MALIS
Occasional Visitor

Re: Storageworks Autoloader

No luck with restarting the LTO. Have also tried restarting the server after restarting the LTO but also to no avail.

Any more suggestion?
Curtis Ballard
Honored Contributor

Re: Storageworks Autoloader

It sounds like it could be an HBA failure. If you can find another SCSI controller or another system with a SCSI HBA try the autoloader with a different host.