UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Node is been populated in HP uCMDB 10.11 CUP 5.450 UD CP 14.05.317

SOLVED
Go to Solution
Occasional Contributor

Node is been populated in HP uCMDB 10.11 CUP 5.450 UD CP 14.05.317

Hello,

i am experiencing issues when I run any discovery Job because the Nodes are not been populated. However, after running discovery jobs, the related host are been generated.

I have an HA environment.

Your help will be much appreciated

Please can someone advise or assist?

Some of the probe Erorr log below

2016-09-21 09:18:25,525> [ERROR] [JobExecuterWorker-29:Databases TCP Ports_10.4.56.40] (DynamicService.java:88) - DynamicService failed processing tables on destination: 10.4.56.40(ID=4627575c5a3aa4ddcf9a6a9534d23571)
java.lang.NullPointerException
at com.hp.ucmdb.discovery.library.execution.impl.JythonFactory.freePhytonInterpreter(JythonFactory.java:135)
at com.hp.ucmdb.discovery.library.execution.impl.ExecutionEngineImpl.finishExecution(ExecutionEngineImpl.java:89)
at com.hp.ucmdb.discovery.library.execution.impl.ExecutionEngineImpl.execute(ExecutionEngineImpl.java:99)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.services.dynamic.core.TablesProcessorUtil.processDestinationTables(TablesProcessorUtil.java:136)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.services.dynamic.core.DynamicService.discover(DynamicService.java:76)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.agents.probemgr.taskexecuter.JobExecuter.launchTask(JobExecuter.java:1202)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.agents.probemgr.taskexecuter.JobExecuter$JobExecuterWorker.launch(JobExecuter.java:946)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.agents.probemgr.taskexecuter.JobExecuter$JobExecuterWorker.executeTask(JobExecuter.java:870)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.agents.probemgr.taskexecuter.JobExecuter$JobExecuterWorker.run(JobExecuter.java:733)
<2016-09-21 09:18:25,853> [ERROR] [JobExecuterWorker-28:Databases TCP Ports_10.14.24.106] (DynamicService.java:88) - DynamicService failed processing tables on destination: 10.14.24.106(ID=f666b82c5d022a2de523bb1f3974f8d3)
java.lang.NullPointerException
at com.hp.ucmdb.discovery.library.execution.impl.JythonFactory.freePhytonInterpreter(JythonFactory.java:135)
at com.hp.ucmdb.discovery.library.execution.impl.ExecutionEngineImpl.finishExecution(ExecutionEngineImpl.java:89)
at com.hp.ucmdb.discovery.library.execution.impl.ExecutionEngineImpl.execute(ExecutionEngineImpl.java:99)
at com.hp.ucmdb.discovery.probe.services.dynamic.core.TablesProcessorUtil.processDestinationTables(TablesProcessorUtil.java:136)

Regards

Chris

 

 

1 REPLY
Occasional Contributor

Re: Node is been populated in HP uCMDB 10.11 CUP 5.450 UD CP 14.05.317

HP Solution that resolved this issue

In reconciliation logs found these lines:

Caused by: java.lang.RuntimeException: Failed to calculate attribute attribute: name [root_iconproperties] type [string] isFactory [true] isUserUpdated [false] size limit [100]

We have found a similar case where the same error messages and issue was occurring. ( QCIM1H91002: Failed to calculate attribute attribute: name [root_iconproperties] type [string] isFactory [true] isUserUpdated [false] size limit [100] within class...)

We changed the configuration_item class in URM and CM_CLASS-->which contained the line <Attribute-Qualifier name="CALCULATED_ATTRIBUTE" is-factory="false" /> to be in comments.

We tried to comment it out, and restarted the UCMDB server while stopping the reader server.

This seemed to have resolved the issue.

//Add this to "OnDomLoad" event