UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

SOLVED
Go to Solution
Frequent Advisor

VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

uCMDB 10.20 getting the following error trying to run VMWare discovery:

 

<2015-08-06 14:09:15,986> [INFO ] [MainThread] (ProbeMgrDBServicesFactory.java:50) - Created DBContext for ProbeMgrDBServicesFactory: Custom URI: jdbc:postgresql://localhost/dataflowprobe with userName mamprobe
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) - <2015-08-06 14:09:16,048> [INFO ] [MainThread] (ConnectionPoolManager.java:165) - Initialize connection pool. DB context: Custom URI: jdbc:postgresql://localhost/dataflowprobe with userName mamprobe
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) - <2015-08-06 14:09:16,048> [WARN ] [MainThread] (ConnectionPoolManager.java:400) - Can't read connection pool config file from ../conf/connection_pool.conf, will work with defaults
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) - java.io.FileNotFoundException: ..\conf\connection_pool.conf (The system cannot find the file specified)
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) -  at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) -  at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:138)
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) -  at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:97)

 

Any ideas on how to resolve this issue?

 

3 REPLIES
Trusted Contributor

Re: VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

This is not the related error, can you attach the communication log?

Regards
Puneet

If you find this reply helpful, Click the KUDOS button on the bottom to say 'Thanks'
Frequent Advisor

Re: VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

Attached is the communication file.

Trusted Contributor

Re: VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

 <log start="14:08:54" severity="debug">Connecting by URL: http://172.16.64.63/sdk</log>
 <CONNECT start="14:09:15" duration="20922" CMD="client_connect" RESULT="" IS_NULL="Y" type="vmware" credentialsId="33_1_CMS">
  <ERROR class="com.sun.xml.internal.ws.client.ClientTransportException">
   <message>[CDATA&colon; The server sent HTTP status code 301: Moved Permanently]</message>

 

Probe uses either of below link to access the VIM SDK:

http://172.16.64.63/sdk

https://172.16.64.63/sdk

 

Check which link you are able to access from probe and depending upon that use the option "Use SSL" in the Data Flow Probe Setup for VIM protocol.

Regards
Puneet

If you find this reply helpful, Click the KUDOS button on the bottom to say 'Thanks'
//Add this to "OnDomLoad" event