cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Networking issue

 
SOLVED
Go to solution
Highlighted
Frequent Advisor

Networking issue

I have a New rx6600 servers with HP UX 11i V3 on it. I have all the correct IP, Gateway etc... but I still can only get to anything on the same subnet. If i try to ping lets say www.hp.com I get nothing. I have a server sitting right beside it that I can get to anything I need to. Is there something in release 3 that I am missing or could look at.

THANKS
12 REPLIES 12
Highlighted
Honored Contributor
Solution

Re: Networking issue

hi,

You need to verify the following as well:
- able to ping the gateway?
- Interface: is it up?
- Firewall in between?


revert!
kind regards
yogeeraj
No person was ever honoured for what he received. Honour has been the reward for what he gave (clavin coolidge)
Highlighted
Frequent Advisor

Re: Networking issue

Yeah can ping the router and firewall. We have everything open on the firewall for the ip as we do the old server's ip and still can't. just thought maybe something on the server I could check also.
Highlighted
Honored Contributor

Re: Networking issue

Can you ping an IP address on the other side of the gateway?

The failure of "ping www.hp.com" may be a name resolution issue.

We need more details here.
Highlighted
Frequent Advisor

Re: Networking issue

That is the problem I can't anything outside the router.
Highlighted
Honored Contributor

Re: Networking issue

>That is the problem I can't anything outside the router.

Is there anything specific abput the router? Can you access www.hp.com from another host in the same network?


revert!

kind regards
yogeeraj

No person was ever honoured for what he received. Honour has been the reward for what he gave (clavin coolidge)
Highlighted
Frequent Advisor

Re: Networking issue

yes I can get to www.hp.com from another server sitting right beside it using the same 10.14.xx.xx type IP addresses. But this server I can't ping anything unless it is in the 10.14.xx.xx
Highlighted
Advisor

Re: Networking issue

A couple of thinks you can check. DNS and routing. Can you get a resolution of www.hp.com from both systems?

Should look like this:

$ nslookup www.hp.com
Name Server: echqw2ks01.elections.ca
Address: 126.1.11.7

Trying DNS
Non-authoritative answer:
Name: www.hpgtm.nsatc.net
Addresses: 15.201.49.22, 15.200.30.23
Aliases: www.hp.com


For the routing. Compare the output of the netstat -rn command with your two systems. There should be a "default" entry for both with your gateway.
Highlighted
Honored Contributor

Re: Networking issue

Have you compared the output from:

netstat -r

between the two systems? The easiest problem
would be the lack of a (useful) default route
on the new one.
Highlighted
Frequent Advisor

Re: Networking issue

See attached on the netstat -rn.

Also nslookup on the new server I get No address information.