General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

 
SOLVED
Go to solution
Highlighted
Occasional Advisor

PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

I recently upgraded from RHEL 5.2 to 5.3 (This machine is actually running Centos 5.2 and was upgraded to 5.3 since it was a test machine).. its a DL360 G5. After the upgrade my SMH is blank and none of the components show up in there to monitor hardware failures etc. The messages at bootup scroll by too fast to see exactly what they are but I do see this in hpasmd.log:

Using Proliant Standard
IPMI based System Health Monitor
Starting Proliant Standard
IPMI based System Health Monitor (hpasmlited): hpasmxld: get_options fa
iled: Illegal seek

I've tried reinstalling the openimpi components, forcing the complete install of the PSP again (8.20 and 8.15) and I cannot get things to work properly.

I am also seeing the following error in hp-snmp-agents:

Starting snmpd: invalid syslog facility: -

Usage: /usr/sbin/snmpd [OPTIONS] [LISTENING ADDRESSES]

Version: 5.3.2.2
Web: http://www.net-snmp.org/

Any ideas here?
6 REPLIES 6
Highlighted
Occasional Advisor

Re: PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

Also noticing this in /var/log/messages:

hpasmxld: Invalid Device: /dev/ipmi0
Highlighted
Frequent Advisor

Re: PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

When you are getting
IPMI based System Health Monitor (hpasmlited): hpasmxld: get_options fa
iled: Illegal seek" message ?
Are you getting message during starting hp-health?

After force installation of 8.20 on 5.3, restart hp-snmp-agents, hpsmhd & hp-health service.



Highlighted
Occasional Advisor

Re: PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

I have forced the install of 8.20 several times now to no available. When I try to start up hp-health I just get a message saying failed at startup.
Highlighted
New Member
Solution

Re: PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

I ran into the same problem with upgrading CentOS from 5.2 to 5.3. The problem turned out to be having VMware installed.

The /etc/init.d/hp-health script assumes that if /usr/bin/vmware exists you are running VMware ESX.

I edited /etc/init.d/hp-health and changed the is_OS_VMware_4x function to be

is_OS_VMware4x() {
return 1
}

It now works fine.

Hope that helps!
Highlighted
Occasional Advisor

Re: PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

THANK YOU.. that worked. It was Vmware that was the problem. The server has VMWare Server 2.0 installed (Not ESX) - Thats a really stupid assumption they make in their installer.. Have you reported it as a bug?
Highlighted
New Member

Re: PSP 8.20 not working fully with RHEL 5.3

thanx... it works... stupid error :D