HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RP7410 crashes when slave core I/O added

 
Highlighted
Occasional Advisor

RP7410 crashes when slave core I/O added

I have 2 Rp7410's that are doing the exact same thing so I don't think it is a bad core I/O. I built the systems with 2 cells fully populated and a single core I/O with no errors. when I added the second (slave) core I/O it crashed during boot. There were no erros until I tried to boot. Also, there were no fault lights afterwards. I am completely stumped. I have swaped out every part possible with the same results. The strange part is that the systems are fine until I try to boot.
thanks,
Craig

Here is the error:


stored message buffer up to panic:
gate64: sysvec_vaddr = 0xc0002000 for 2 pages
NOTICE: nfs3_link ( ) : File system was registered at index 3.
NOTICE: autofs_link ( ) : File system was registered at index 6.
NOTICE: cachefs_link ( ) : File system was registered at index 7.
0 cell
0/0 sba
0/0/0 lba
0/0/0/0 func0
0/0/0/0/1 asio0
c8xx BUS: 6 SCSI C1010 Ultra160 Wide LVD A6793-60001 assigned CPU: 1
0/0/0/3/0 c8xx
0/0/0/3/0.5 tgt
0/0/0/3/0.5.0 sdisk
0/0/0/3/0.6 tgt
0/0/0/3/0.6.0 sdisk
0/0/0/3/0.7 tgt
0/0/0/3/0.7.0 sctl

SCSI: SUSPENDING BUS: 7
c8xx BUS: 7 SCSI C1010 Ultra Wide Single-Ended A6793-60001 assigned cpu: 2
0/0/0/3/1 c8xx

SCSI: SUSPENDING BUS: 7
0/0/0/3/1.7 tgt
0/0/0/3/1.7.0 sctl
I/O hardware probe timed out
Last successful probe at path 0/0/0/3/1.7

System Panic:

linkstamp: Wed Dec 31 19:35:54 EST 1969
_release_version: @ (#) $Revision: vmunix: vw: -proj selectors: CUPI80_B
L2000_1108 -c 'Vw for CUPI80_BL2000_1108 build' -- cupi80_bl3000_1108 'CUPI80_BL
20000_1108' Wed Nov 8 19:24:56 PST 2000 $
panic: I/O system hang

PC-Offset Stack Trace (read accross, top of stack is 1st) :
0x001ff888 0x00371df0 0x00820994
0x0003f9a0 0x002543a0 0x0015be0c
0x0016ded8 0x0016b724
End of Stack



*** A system crash has occurred. (See the above messages for details.)
*** The system is now preparing to dump physical memory to disk, for use
*** in debugging the crash

ERROR: Your system crashed before I/O and dump configuration was complete.
A crash dump cannot be taken under these circunstances without
special configuration. Contact your HP support representative.
18 REPLIES 18
Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

We are talking about core I/O sets. Each set consists of an MP card and LAN card. So you have to add 2 components as a second core I/O.

Can you confirm this?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

In other words:

one core I/O set consists of a MP card (not a PCI card) and a LAN card (PCI card).

two core I/O sets are 2 MP cards and 2 PCI cards per server.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Highlighted
Occasional Advisor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

yes, I installed the second MP into the top slot and the LAN/SCSI card into 0/1 (bay 0, slot 1). I don't need to attach or change any of the ribbon cables, do I? I also swapped MP's (master and slave positions) with the same results. Works with one installed but not 2
Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

There are 2 different types of sets. They must not be mixed in one system.
What type do you have?

Another point is firmware.
get and post

GSP:CM> sysrev

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Highlighted
Occasional Advisor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

MP: A6793-60001
LAN: A6794-60001



System backplane: GPM:1.002 FM:1.002 OSP:1.002
PCI Backplane: LPM:1.002 HS:1.000

Cell 0/1: LPM:2.002 BOB:1.000 DRAIN:1.001 PDHC:2.004 PDC:17.009
Master/Slave Core IO: FPGA:2.008 MP:4.015

*the cells and the cores both had the same rev levels so I listed them as oneâ ¦.
Highlighted
Honored Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

Hi Craig,

Can you check the MPs SL logs to see if some info being logged there?

Do you see the Master LED of both MPs lit up ( which is not correct )?
Highlighted
Honored Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

Hi Craig,

You have tried to swap the MP, but have you tried to swap the LAN Core I/O? The panic is showing I/O system hangs.

My guest, it is either the Lan Core I/O or the I/O Backplane could be defected

Regards,
Sandy
I never think of the future. It comes soon enough.
Highlighted
Honored Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

Is this server sharing disks with another? Make sure the SCSI addresses on the bus, whether shared or dedicated, are unique. Also check for improper SCSI termination or none at all.
Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: RP7410 crashes when slave core I/O added

What happens with 2 MP and 1 LAN card?

The second LAN is an option, so it works with only 1 LAN card (part of the core I/O set).

Does it work?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!