ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: Embedded Smart Array Not Discovered

 
SOLVED
Go to solution
Highlighted
Advisor

Embedded Smart Array Not Discovered

Gents,

we do have brand new HP Proliant Dl180 G9 Server ,two hours after the deployment it will show (Kindly see the attached Capture ) this on pre boot message 

disks are working fine i did test with defernt server 

any idea why ?Hp-Proliant-DL180.jpg

5 REPLIES 5
Highlighted
HPE Pro

Re: Embedded Smart Array Not Discovered

Hi ShadQad ,

Recommending to update the server with latest Service Pack for ProLiant-version-2020.03.0 https://support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?swItemId=MTX_8ccab9e4b99047138c2e608f97

Perform the complete power cycle and verify the functionality .

If you have observed issue again ,you need to log a support case with HPE for further investigation .


I am an HPE Employee

Accept or Kudo

Highlighted
HPE Pro

Re: Embedded Smart Array Not Discovered

Hello,

I  would suggest the follow the below steps.

1. How the hard disk connected with the hard disk backplane.

2. Are the hard disks directly connected with the hard disk backplane.

3. Is the SAS expander connected in between SA controller too hard disk backplane?

4. Re-connect all hard disk connection properly.

5. As per the snapshot is showing "Embedded Smart Array: not discovered". Please share the smart array controller detail.

6. Follow the below HPE ProLiant DL180 Gen9 Server - Cabling

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=emr_na-c05054205

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Regards,

 


I am a HPE Employee

Accept or Kudo

Highlighted
HPE Pro
Solution

Re: Embedded Smart Array Not Discovered

Hello,

I hope, your server issue resolved.

Please let me know for further assistance.

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Regards,


I am a HPE Employee

Accept or Kudo

Highlighted
Advisor

Re: Embedded Smart Array Not Discovered

I did what you mentioned and it worked

Highlighted
Advisor

Re: Embedded Smart Array Not Discovered

hello SanjeevGoyal

i'm really sorry to bring this back again but it happens again after around 10-15 days of running 

any further step should i take to troubleshooting ?