StoreEver Tape Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP Autoloader 1/8 G2 and HP StorageWorks PCI-e U320 SCSI Issue

 
Highlighted
New Member

HP Autoloader 1/8 G2 and HP StorageWorks PCI-e U320 SCSI Issue

I have a site that is getting:

Error category : Backup Device Errors
Error : e00084eb - The storage device was reset.
For additional information regarding this error refer to link V-79-57344-34027

Job fails at random places in the backup job and all data is from the local server - no Exchange, all local data.

Autoloader is an HP Autoloader 1/8 G2 with an LTO-2 Ultrium 448 drive in it – It’s in the compatibility list and I have put all latest firmware (same as recommended, 1.80 and S63W)

Windows Server 2003 R2 SP2, 32 bit
Backup Exec 11.0 (build 7170) with sp2 and all Hotfixes upto 44

SCSI card is an HP StorageWorks PCI-e U320 – Latest ATTO driver

One SCSI cable from the controller to the Autoloader and a terminator on the second autoloader connector.

Within Backup Exec, Dowloaded latest DDI Drivers 36
RSM (Removable Storage Service) is disabled.

Nothing posted in the Event Viewer / System log.

Application log has the following 3 events:

EventID : 33152
Adamm Mover Error: Write Failure!
Error = ERROR_BUS_RESET
Drive = "HP 2"
{2CA4CC92-4907-4FBD-A3CF-09ADBBACB902}
Media = "GHPLTO000005"
{7E15E7EA-AF52-435A-8690-36307AA6C2A3}
Read Mode: SingleBlock(0), ScsiPass(0)
Write Mode: SingleBlock(0), ScsiPass(0)


EventID : 57600
An unknown error occurred on device "HP 2".
For more information, click the following link:
http://eventlookup.veritas.com/eventlookup/EventLookup.jhtml


EventID: 34113
Backup Exec Alert: Job Failed
Server: "xxservername" (Job: "servselect-xxx Policy-DAILY" servselect-xxx Policy-DAILY -- The job failed with the following error: An invalid command was sent to the storage device.

For more information, click the following link:

http://eventlookup.veritas.com/eventlookup/EventLookup.jhtml
____________________________________

The autoloader works as it take the tapes and put in the drive and the inventory/label works fine.

1 REPLY 1
Highlighted
New Member

Re: HP Autoloader 1/8 G2 and HP StorageWorks PCI-e U320 SCSI Issue

I'm doing some tests with the HP Driver (1.0.5.1), same problem occurs, with NTBackup too:

Backup Status
Operation: Backup
Active backup destination: LTO Ultrium
Media name: "Media created 15.05.2008 at 11:58"

Volume shadow copy creation: Attempt 1.
Backup (via shadow copy) of "C: SYSTEM"
Backup set #1 on media #1
Backup description: "Set created 15.05.2008 at 11:58"
Media name: "Media created 15.05.2008 at 11:58"

Backup Type: Normal

Backup started on 15.05.2008 at 12:48.

Error: The device reported an error on a request to write data to media.
Error reported: Invalid command.
There may be a hardware or media problem.
Please check the system event log for relevant failures.
The operation was ended.
Backup completed on 15.05.2008 at 12:50.
Directories: 32
Files: 8758
Bytes: 1'259'240'515
Time: 2 minutes and 27 seconds

Error: C: is not a valid drive, or you do not have access.
---------

I run some tests with HP Library and Tape tools, all Library tests runs OK,
For the Drive: Device Analysis & Connectivity Test - PASSED
I'm currently running a "LTO Drive Assessment Test" that give me a warning:
"There are indications that the drive is experiencing a high polling rate on the SCSI Interface.
This could be due to RSM or it could be due to another host.
High polling rates can interrupt the normal operation of the drive, and significantly reduce performance."

As I said before, the RSM Service is Disabled, so it probably come from another part.

The SCSI Controller from HP use a driver ATTO (ExpressPCI UL5D) instead of the majority that use LSI, I leave default parameters
Theres' the parameters:

Common NVRAM configuration
Controller ID: 7 (free to put any value)
Termination: Auto (Auto, High)
Selection Timeout (ms): 250 (1,2,4,8,16,32,64,128,250,500,1000)
Fallback Sync Rate (MB/s): 40(20) ( 40(20), 20(10), 10(5) )


SCSI Target NVRAM Configuration
Specified Target: 0 (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15)
LUNs: 0 To 7 (disabled, 0 , 0 To 7, 0 To 63)
Allow Disconnect: Enabled (Enabled, Disabled)
Tag Command Queuing: Enabled (Enabled, Disabled)
Sync Enabled for this ID: Enabled (Enabled, Disabled)
Sync Offset: 127 (free to put any value)
Sync Rate (MB/s): 320 DT IU (320 DT IU, 160 DT IU, 160 DT, 80 DT, 53.2 DT, 40 DT, 20 DT, 10 DT...)



Any suggestions would be greatly appreciated.