BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

 
Highlighted
Occasional Advisor

C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

I have a new SIM 5.1 install and updated the BladeSystem Integrated Manager to 2.4 and our c7000 chassis firmware to 1.3. SIM does discover the individual blade management processors and the onboard administrator; however nothing is listed beneath the All c-class Racks branch in the tree.

When I select the onboard administrator from All Systems, all system status and properties look correct except the System Type is Unknown. Does that and the subtype need to be set manually for proper administration?
13 REPLIES 13
Highlighted
Occasional Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

I'm also having the same problem OA 1.30 and Integrated Manager 2.4. It appears the automatic discovery is no longer possible per the note below on the download page for the Integrated Manager... "With upgrade to HP BladeSystem Integrated Manager 2.4, user will be able to add enclosures to a rack and edit created racks. The racks will not be automatically created during discovery. User will be able to add enclosures (c-class/p-class/e-class) to a rack from the enclosure view."

Reference:
http://h18023.www1.hp.com/support/files/server/us/download/26957.html
===============================
Does anyone have a tip on adding the rack or enclosure manually in SIM and discovering the OA system type?
Highlighted
Occasional Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

I, painfully, spent a great deal of time with phone support and was handed off to an escallation engineer. We'll be troubleshooting via webex in the next day or so. I'll let you know how it goes in case we determine a fix.
Highlighted
Valued Contributor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

I am having the same issue. However, I did go into the OA on the enclosure and make sure that it had the correct settings for the SIM server and SNMP was configured propoerly.

The other thing I noticed is that the Blades in the enclosure show their monitoring status of disabled.
Highlighted
Frequent Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

With HP BladeSystem Integrated Manger 2.4(a), user can create his/her own rack. Once the enclosure is properly identified,"add to encl" link will be seen in the enclosure view.Click on the link.

The rest is pretty much self explainable.

No, the system type is set by SIM on discovery. Sometimes when the https/http query is not respoding, the Onbroad Administrator can be seen as Unknown.Log into OA(telnet) and type "enable https" and re-identify the OA.
Highlighted
Occasional Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

It is impossible to add racks if there is no enclosure detected.
Highlighted
Frequent Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

Thats true, with 2.4, racks can be created only when the enclosure is seen in HP BladeSystem Tree view.

Did you try the https part? Is the OA System type still seen as Unknown?
Highlighted
Occasional Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

Protocol is already enabled, unfortunately.
Frequent Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

Can you try one these

1) In SIM, GO to options->Protocol Settings->Global protocol settings-> (if https is already checked) , uncheck and check it back.
APPLY

2) In your browser type the following

http:///xmldata?item=all
if this gives a xml reply(which is pretty leghty)

Re-identify the OA. It worked when we tried here. Can you please verify if this solves your problem?


Highlighted
Occasional Advisor

Re: C-class enclosure not properly detected in SIM 5.1

no dice