General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Failed to enable Crypto Device

Failed to enable Crypto Device

Hi there!

I'm trying to configure an Atalla AXL600 Crypto Card in a HP Proliant DL360, the server is an Apache/2.0.55 compiled with mod_ssl/2.0.55 and OpenSSL/0.9.7i.

All works OK, but when I enable the SSLCryptoDevice directive in the httpd.conf, the Apache server doesn't start. Cheking the error log of Apache, I get the next message:

[Tue Nov 15 11:59:34 2005] [error] Init: Failed to enable Crypto Device API `atalla'
[Tue Nov 15 11:59:34 2005] [error] SSL Library Error: 621174887 error:25066067:DSO support routines:func(102):reason(103)
[Tue Nov 15 11:59:34 2005] [error] SSL Library Error: 621215847 error:25070067:DSO support routines:func(112):reason(103)
[Tue Nov 15 11:59:34 2005] [error] SSL Library Error: 2181455977 error:82066069:atalla engine:ATALLA_INIT:not loaded
[Tue Nov 15 11:59:34 2005] [error] SSL Library Error: 638287981 error:260B806D:engine routines:func(184):reason(109)

Any ideas?

BTW, the Apache is chroot'ed

Thanks in advance

Greetings

PD: forgive my poor english :)
3 REPLIES
rick jones
Honored Contributor

Re: Failed to enable Crypto Device

Did you copy the libraries for the crypto card to the chrooted environment?
there is no rest for the wicked yet the virtuous have no pillows

Re: Failed to enable Crypto Device

Yeah, I created /jail/AtallaSem, devices atbxl0-atbxl7 in /jail/dev with mknod, binaries in /jail/sbin, copied the subdir /usr/src/AXL in /jail/usr/src/AXL... The Atalla Daemon seems to start right (as I see in the Atldmd.log)... I'm stuck....

Re: Failed to enable Crypto Device

Problem solved!

I've reinstalled and updated the firmware again of the Atalla AXL600 and the card seems ok, but I realized that there was some files missing in the chrooted environment.

After copying these files, all works fine.

PD: You can check the files needed in the /sbin/atbxl_uninstall script and by doing a ldd /sbin/atldmd.