Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HBA problems

Linoge
Occasional Advisor

HBA problems

Good day to all!
I have a problem with qlogic 2340 (firmware 1.47) and RHEL 3 (2.4.21-4). I got this messages when I tryed to get LUN on EMC CLARiiON

qla2x00_set_info starts at address = f88f0060
PCI: Enabling device 03:03.0 (0000 -> 0003)
qla2x00: Found VID=1077 DID=2312 SSVID=1077 SSDID=100
scsi(1): Found a QLA2312 @ bus 3, device 0x3, irq 3, iobase 0xf899d000
scsi(1): 64 Bit PCI Addressing Enabled.
scsi(1): Allocated 4096 SRB(s).
scsi(1): Configure NVRAM parameters...
scsi(1): Verifying loaded RISC code...
scsi(1): Verifying chip...
scsi(1): Waiting for LIP to complete...
scsi(1): LIP reset occurred.
scsi(1): LIP occurred.
scsi(1): LOOP UP detected.
scsi(1): Port database changed.
scsi(1): Topology - (Loop), Host Loop address 0x7d
qla2x00_detect num_hosts=0
PCI: Enabling device 04:04.0 (0000 -> 0003)
qla2x00: Found VID=1077 DID=2312 SSVID=1077 SSDID=9
scsi(2): Found a QLA2312 @ bus 4, device 0x4, irq 3, iobase 0xf899f000
scsi(2): 64 Bit PCI Addressing Enabled.
scsi(2): Allocated 4096 SRB(s).
scsi(2): Configure NVRAM parameters...
scsi(2): Verifying loaded RISC code...
scsi(2): Verifying chip...
scsi(2): Waiting for LIP to complete...
scsi(2): LIP reset occurred.
scsi(2): LIP occurred.
scsi(2): LOOP UP detected.
scsi(2): Port database changed.
scsi(2): Topology - (Loop), Host Loop address 0x0
qla2x00_detect num_hosts=1
scsi-qla0-adapter-port=210000e08b137c45\;
scsi-qla0-tgt-0-di-0-node=50060160b0222355\;
scsi-qla0-tgt-0-di-0-port=5006016030222355\;
scsi-qla0-tgt-0-di-0-control=00\;
scsi-qla0-tgt-0-di-0-preferred=ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff\;
scsi-qla1-adapter-port=210000e08b139c4e\;
scsi-qla1-tgt-0-di-1-node=50060160b0222355\;
scsi-qla1-tgt-0-di-1-port=5006016830222355\;
scsi-qla1-tgt-0-di-1-control=80\;
scsi1 : QLogic QLA2312 PCI to Fibre Channel Host Adapter: bus 3 device 3 irq 3
Firmware version: 3.03.01, Driver version 7.01.01-fo

scsi2 : QLogic QLA2312 PCI to Fibre Channel Host Adapter: bus 4 device 4 irq 3
Firmware version: 3.03.01, Driver version 7.01.01-fo

Starting timer : 0 0
blk: queue c940ec18, I/O limit 4294967295Mb (mask 0xffffffffffffffff)
qla2xxx_eh_abort scsi(1:0:0:0): cmd_timeout_in_sec=0x6.
qla2x00(1): Performing ISP error recovery - ha= f69a4100.
scsi(1): Waiting for LIP to complete...
scsi(1): LIP reset occurred.
scsi(1): LIP occurred.
scsi(1): LOOP UP detected.
scsi(1): Port database changed.
scsi(1): Topology - (Loop), Host Loop address 0x7d
qla2xxx_eh_abort Exiting: status=Failed
scsi(1:0:0:0): DEVICE RESET ISSUED.
scsi(1:0:0:0): DEVICE RESET SUCCEEDED.
qla2xxx_eh_abort scsi(1:0:0:0): cmd_timeout_in_sec=0x6.
qla2x00(1): Performing ISP error recovery - ha= f69a4100.
scsi(1): Waiting for LIP to complete...
scsi(1): LIP reset occurred.
scsi(1): LIP occurred.
scsi(1): LOOP UP detected.
scsi(1): Port database changed.
scsi(1): Topology - (Loop), Host Loop address 0x7d
qla2xxx_eh_abort Exiting: status=Failed
scsi(1:0:0:0): LOOP RESET ISSUED.
scsi(1): LIP reset occurred.
qla2xxx_eh_bus_reset(1): reset succeded
scsi(1): LOOP DEAD detected.
qla2x00: FAILOVER device 0 from 5006016030222355 -> 5006016830222355 - LUN 00, reason=0x1
qla2x00: FROM HBA 0 to HBA 1
scsi: device set offline - not ready or command retry failed after bus reset: host 1 channel 0 id 0 lun 0

I have done:
1) Change firmware (from 1.29 to 1.50 --- hba didn't detect LOOP!!!)
2) Change firmware (from 1.50 to 1.47 -- hba detect LOOP)
1 REPLY
Linoge
Occasional Advisor

Re: HBA problems

Just foget =)

This HBA (only with firmware 1.47) work perfectly in win2k3 Enterprice, SUSE 10 (2.6.16).