Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bugcheck code = 0000036C: PROCGONE, Process not in system

 
SOLVED
Go to solution
Advisor

Re: Bugcheck code = 0000036C: PROCGONE, Process not in system

By the way. I understand that you mean if we backup and recover the system disk then defragmentation would dissappear... and so the problem... We'll do it before reinstalling. Thnks again.
Honored Contributor

Re: Bugcheck code = 0000036C: PROCGONE, Process not in system

Fernando,

this type of bugcheck can NOT be solved by the information provided with a diagnostic boot (>>> b -fl 0,30000). The problem is detected by the image activator, which does not provide debug output during boot.

Please check all the images needed by SYSINIT:

Shareable Image List

0) "DECC$SHR"
1) "LIBRTL"
2) "LIBOTS"
3) "SYS$BASE_IMAGE"
4) "SYS$PUBLIC_VECTORS"

The most suspect image would be DECC$SHR. First try ANAL/IMAGE, then DUMP/HEAD/BLOCK=COUNT=0.

You can certainly boot OpenVMS from CD or another disk and analyze the dump:

$ ANAL/CRASH sys-disk:[sysn.sysexe]
SDA> exa exe$gl_state ! bit 3 is BOOSTATE$M_SYSINIT

Is this bit clear ? If so, SYSINIT has not been run.

Then check the image activator scratch area:

SDA> CLUE PROC/LAYOUT
...
Image Activator Scratch Area start end length
...

SDA> EXA start;length

Look for a file name

You said 'HP could not help'. And I say: YES, WE CAN !

Volker.
Advisor

Re: Bugcheck code = 0000036C: PROCGONE, Process not in system

Thank you Volker.
I am absolutely sure "YES YOU CAN" as seen in this forum and over there. I meant that this is a software problem not a hardware one. And customer does not have software suppport contract.

But we have ITRC.

We'lll follow your advices. Thnks again!
Advisor

Re: Bugcheck code = 0000036C: PROCGONE, Process not in system

Hi everybody,
Finally we solved by reinstalling the VMS cluster on both nodes.

We previosuly did a backup to save products installed and configurations files.

Then we create sys0 and sys1 for boot each node from the DKC0 of the shared storage (SW500).

We configured and restored what we needed and now it's at last everything working fine.

I really want to thank you for your help, advices and your support under ITRC.

Best Regards,
Fernando.
Advisor

Re: Bugcheck code = 0000036C: PROCGONE, Process not in system

Finally reinstalled vms cluster sys images and restore configuration files.

Thanks to all for your support.