Server Management - Remote Server Management
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO4 Remote Console Issue

 
SOLVED
Go to solution
Highlighted
Frequent Visitor

iLO4 Remote Console Issue

Hello,

I have a DL360e gen8 server and I have a weird issue with iLO4's remote console. I have tried every type of console and it's the same on all.

When I power on the server, it displays everything fine, up until the proliant logo usually comes up. From that point, all I can see is a black box. Mouse input still goes through the box though. Has anyone encountered this before?

 

Thank you

4 REPLIES 4
Highlighted
Honored Contributor

Re: iLO4 Remote Console Issue

Hi.
Do you have an ILO Advanced license? Without a licence you can only see the post (BIOS, configuration guis) in remote console. When the Operating system begins loading the console blacks out.
As you can see in this link ILO standard license only supports Pre-OS only on the remote console.
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c05269613

Regards
//Cederberg

Highlighted
Frequent Visitor

Re: iLO4 Remote Console Issue

Hi,

Yes it is ILO Advanced

Highlighted
Honored Contributor

Re: iLO4 Remote Console Issue

Have you installed an additional video card in the system?

No support by private messages. Please ask the forum! 
Highlighted
Frequent Visitor
Solution

Re: iLO4 Remote Console Issue

Yes, since I don’t have a vga cable. I removed it and everything works now, I guess the embedded video output option was disabled in bios.