3PAR StoreServ Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

L1nklight
Valued Contributor

Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

Hey all,

 

I am trying to setup vCenter integration with my newly install 7450 and I seem to be having an issue. When I am setting up the integration, everything seemingly goes pretty smoothly. I enter in the VIP (ip address of all my 7450's nodes) and I use the preconfigured 3paradm account with the correct password. When I hit next, there is a certificate to accept, which I do. After that configuration fails. Am I missing something? Perhaps the certificate is incorrect or I am using the wrong username and password?

17 REPLIES
Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

>After that configuration fails.

 

Fails how?  Any error messages?

 

>Perhaps the certificate is incorrect

 

I doubt it.

 

 

L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

I receive the following error message:

 

Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

>Error Occurred

 

Not very specific.  :-(

Can you connect using the Remote CLI client or using ssh?

L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

> Not very specific. :-(

 

I made that same face. What am I SSHing to? The service processor or the actual 7450 itself?

Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

>What am I SSHing to?

 

To the array: ssh 3paradm@array-VIP

(But this won't test the certificate like the Remote CLI client will.)

L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

Ok I am in without any issues. Is there a log file I can view that would be helpful or something?

Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

>Is there a log file I can view that would be helpful or something?

 

I don't know where the Portal log is.  But you can check to make sure the array is working:

showeventlog -min 30  # (goes back 30 minutes)

showcim

showwsapi

L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

I don't see much in the event log. Just a bunch of setcurrentdomain events from the 2 other engineers familiarizing themselves with the management UI.

 

Here is a screen cap of the commands you asked me to run along with a version output in case you were curious:

 

11-10-2014 1-43-30 PM.png

 

This is a pre-production unit for now as we are load testing. We did install the latest update 3.2.1 MU1 (3.2.1.120).

L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

Update: I am working through page 123 on the HP OneView for VMware vCenter User Guide manual:

 

11-10-2014 2-19-53 PM.png

 

I will let you know the results after I work through the 2 methods.

L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

Update: Restarting the CIM server and the vCenter Storage Module didn't seem to have any impact and the setsysmgr quiet-restart command doesn't exist. Also, upon further inspection, I don't think I want to be messing around with the setsysmgr command. Seems like I could do some damage with that.

 

So looking at that manual, it appears that there could potentially be a communication situation between the Storage Admin Portal server and the VIP for the 7450. Could this have something to do with the firewall service on the service processor? Do I have to add an exception or a firewall rule for the Storage Admin Portal server maybe?

Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

>I am working through page 123 on the HP OneView for VMware vCenter User Guide manual:

 

OK, it said to check with showcim.

 

> I don't think I want to be messing around with the setsysmgr command.

 

Well, you can use "shutdownnode reboot"  on the master node (gotten by showsys).

 

>Could this have something to do with the firewall service on the service processor? Do I have to add an exception or a firewall rule for the Storage Admin Portal server maybe?

 

I'm not sure how the firewall on the SP should have any connection to the array networking.

Cali
Honored Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

I have had the same Issue on a 7200 with 3.1.3.

After a wihle of Troubleshootig I give it up.

 

Interessting to see if there is a solution.

That was not planned in this way.
L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

Cali, can you do me a favor? Can you run a showcim on your 7200? Is both HTTP and HTTPS enabled for cim communication?

Cali
Honored Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

3PAR01 cli% showcim
-Service- -State-- --SLP-- SLPPort -HTTP-- HTTPPort -HTTPS- HTTPSPort PGVer CIMVer
Disabled  Inactive Enabled     427 Enabled     5988 Enabled      5989 2.9.1 3.1.2

That was not planned in this way.
Cali
Honored Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

Good News

After startcim ist works for both systems :-)

 

The Manual says:

By default, the CIM server is not started until this command is issued.

 

So, after every reboot of the 3PAR we have to do a startcim again?

 

and thank's

That was not planned in this way.
L1nklight
Valued Contributor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

After I've rebooted my 7450 a few times, I haven't had to restart the CIM server. I haven't had to do a full shutdown though. I am not sure what will happen after a full powerdown and power up.

AndyK_Jr
Occasional Visitor

Re: Storage Administration Portal for VMware vCenter and 3PAR 7450

I was having the same issue on a recent 7200. For whatever reason this is what worked for me.

 

stopwsapi

setwsapi -http enable

startwsapi

 

This had both http and https active and enabled.

 

stopcim

startcim

 

I was then able to add the 3PAR Management IP to the Storage Administrator Portal.

 

I hope that helps!