HPE Blog, Turkey
1819771 Üyeler
3180 Çevrimiçi
109606 Çözümler
Yeni Makale
HPE_Türkiye

HPE ProLiant Compute Gen12: Güvenlik ve Performansla Geleceğinizi Güvence Altına Alın

Günümüzün hızla değişen dijital dünyasında, organizasyonlar giderek daha fazla veri odaklı iş yükleriyle karşı karşıya kalıyor. Sanal masaüstü altyapılarından (VDI) yapay zekaya (AI) kadar geniş bir yelpazede iş yükleri, BT altyapısının güvenli, yüksek performanslı ve verimli olmasını zorunlu kılıyor. HPE ProLiant Compute Gen12, bu gereksinimleri karşılamak için tasarlanmış yeni nesil sunucu ailesi olarak öne çıkıyor. Peki, HPE ProLiant Compute Gen12 ile ne gibi yenilikler bizi bekliyor ve organizasyonlara ne gibi faydalar sağlıyor? Gelin birlikte HPE ProLiant Compute Gen12’nin sunduğu güvenlik ve performans yeniliklerini ayrıntılı olarak inceleyelim.

Güvenlikte Zirve: HPE iLO 7 ile Çok Katmanlı Koruma

AdobeStock_729568626_1600_0_72_RGB (1).jpg

Dijital çağın ilerlemesiyle birlikte, güvenlik tehditlerinin de evrildiğini görüyoruz. Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarlardan çok daha hızlı ve karmaşık hesaplamalar yapabilme yeteneğine sahiptir. Bu, özellikle kriptografi ve şifreleme alanında büyük bir tehdit oluşturur. Mevcut şifreleme yöntemleri, kuantum bilgisayarların paralel işlem yetenekleri sayesinde hızla kırılabilir. Bu da, verilerin ve sistemlerin güvenliğini tehlikeye atar.

• HPE iLO 7 ile Çok Katmanlı Güvenlik: HPE ProLiant Compute Gen12, kuantum bilgisayar tehditlerine karşı gelişmiş güvenlik sunar. HPE iLO 7, sunucuların güvenlik altyapısının temelidir ve üretimden kullanım ömrü sonuna kadar çok katmanlı güvenlik sağlar. Silicon Root of Trust, donanımsal güvenliği sağlar ve ilk savunma hattını oluşturur.
  • Kuantum Sonrası Şifreleme (Post-Quantum Cryptography): HPE ProLiant Compute Gen12, kuantum bilgisayar tehditlerine karşı dayanıklı şifreleme yöntemleri ile donatılmıştır. HPE iLO 7, kuantum-güvenli firmware imza doğrulaması sunarak yazılım güncellemeleri sırasında güvenlik sağlar. Ayrıca, HPE ProLiant Compute Gen12, yüksek güvenlik standardı olan FIPS 140-3 Level 3 sertifikasyon gereksinimlerini karşılayarak, en üst düzeyde güvenlik sağlamış olur.
  • Güvenlik İşlemcisi, Secure Enclave: HPE ProLiant Compute Gen12, HPE'nin sıfırdan tasarladığı güvenlik işlemcisi Secure Enclave ile donatılmıştır. Secure Enclave, donanım tabanlı bir güvenlik işlemcisidir, yani güvenlik önlemleri doğrudan donanım seviyesinde uygulanır. Bu, yazılım tabanlı saldırılara karşı daha güçlü bir koruma sağlar ve güvenlik açıklarını minimize eder. Secure Enclave, gerçek zamanlı tehdit tespiti ve yanıt yeteneklerine de sahiptir. Anormal faaliyetleri tespit eder ve gerekli güvenlik önlemlerini otomatik olarak alarak olası güvenlik ihlallerinin erken aşamada tespit edilmesini ve müdahale edilmesini sağlar.

Performans ve Verimlilik: Yeni Nesil Intel İşlemciler ve Gelişmiş Soğutma Sistemleri

HPE ProLiant Compute Gen12, yeni Intel Xeon 6 işlemcilerle donatılmış sekiz sunucu içerir. Intel Xeon 6 işlemciler içeren HPE ProLiant Compute DL320, DL340, DL360, DL380, DL380a ve ML350 Gen12 sunucuları Q12025'te piyasaya sürüldü. HPE Synergy 480 ve HPE ProLiant Compute DL580 Gen12 sunucularının yaz 2025'te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yeni Gen12 sunucu ailesi, en son Intel Xeon 6 işlemcilerle donatılmıştır. Bu işlemciler, daha hızlı bellek, geniş GPU desteği ve daha fazla depolama kapasitesi sunar. Ayrıca, hava ve sıvı soğutma seçenekleri ile enerji verimliliğini artırırken performanstan ödün vermez. Yapılan testler, HPE ProLiant Compute Gen12'nin yıllık %65'e kadar güç tasarrufu sağladığını ve bir Gen12 sunucusunun, yedi Gen10 sunucusunun sağladığı aynı hesaplama performansını sağladığını göstermiştir. Bu da organizasyonların veri merkezi kapasitesini artırmalarına ve enerji maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olur.

Intel Xeon 6 işlemciler, kullanıcı iş yüklerini optimize etmek için iki farklı çekirdek türü sunar: Verimlilik çekirdekleri (E-Core'lar) ve performans çekirdekleri (P-Core'lar). Bu çekirdekler, çeşitli performans ve verimlilik gereksinimlerini karşılamak için özel olarak tasarlanmıştır.

• P-Core İşlemciler: Hesaplama ağırlıklı, genel amaçlı ve veri yoğun iş yükleri için optimize edilmiştir. Watt başına performansı maksimize eder ve yüksek performans gerektiren uygulamalar için ideal bir çözümdür.
  • E-Core İşlemciler: Yüksek yoğunluklu ve ölçeklenebilir iş yükleri için optimize edilmiştir.

HPE ProLiant Compute Gen12 ile Güvenli bir BT Altyapısı Sizleri Bekliyor!

HPE ProLiant Compute Gen12, güvenlik, performans ve verimlilik konularında sunduğu yeniliklerle, organizasyonların geleceğe hazır bir BT altyapısı oluşturmasına yardımcı olur. Geleceğin güvenli, performanslı ve verimli BT altyapısını keşfetmek için HPE ProLiant Compute Gen12 ile tanışmanın tam zamanı!

Daha fazla bilgi almak ve organizasyonunuza özel çözümleri keşfetmek için yetkili HPE temsilciniz veya yetkili HPE Partneriniz ile iletişime geçebilirsiniz

0 Övgü Puanı
Yazar Hakkında

HPE_Türkiye