ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO5 no access via web and no ping

 
Highlighted
Occasional Advisor

iLO5 no access via web and no ping

Dears,
Not able to access ILO5 2.10 via Web Viewer (it was working normally), No Ping to it.
I am able to acess it via HP Lights-Out Online Configuration Utility and using manual IP and Shared Network port (Enable LOM).
I have the latest SPP installed.
I have reset it and set to factory defaults (using the HP Lights-Out Online Configuration Utility) and restarted the Server unsuccessfully.

8 REPLIES 8
Highlighted
HPE Pro

Re: iLO5 no access via web and no ping

Hi,

Please confirm / share the below : 

1) Did you update SPP after which the issue started?

2) Or confirm when did the issue started

3) And Troubleshooting steps performed in order

4) Current status of the Server (Down / Up)

5) Direct connection to ILO (if possible)

Thank you

KSRAM


I work for HPE

Accept or Kudo

Highlighted
Occasional Advisor

Re: iLO5 no access via web and no ping

Hi,

1) No, it was already updated to 2019.12

2) It started without any intervention

3) The problem was due to the USB-Network adapter created by ILO for using shared network port, it had an IP that was something like 15.1.16.2; I replaced the IP to have the same subnet as mine 192.168.2.x and I was therefore able to access iLO again.

4) Up

5) No

 

Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: iLO5 no access via web and no ping

Where exactly did you connect the LAN?

- dedicated LAN port

- shared NIC

- or even the ILO service (USB) port ?


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Highlighted
Occasional Advisor

Re: iLO5 no access via web and no ping

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Shared NIC

Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: iLO5 no access via web and no ping

And you try to connect from the same system or another PC?


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Highlighted
Occasional Advisor

Re: iLO5 no access via web and no ping

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Same system.

Highlighted
Acclaimed Contributor

Re: iLO5 no access via web and no ping

This is one of the restrictions of a shared NIC, you cannot access ILO via the same NIC.

Try another PC, this should work.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Highlighted
HPE Pro

Re: iLO5 no access via web and no ping

Hi,

Thank you.

We assume the issue is fixed after you replaced the IP to have the same subnet and you are able to access iLO again.?

Thank you

KSRAM


I work for HPE

Accept or Kudo