Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

CV9.3 smi-s issue

 
Highlighted
Super Advisor

CV9.3 smi-s issue

I'm running HP SIM 6.1 , brand new install and CV 9.3 SMI-S on the same server .

We installed HPSIM and then SMI-S .
The WMI Mapper is using default port 5989.

When installed SMI-S I used port 60001 .
Configured the wbemport.xml file for hpsim .

when I run the system discovery of the CMS it found the CIMOM but says the no SMI-S CIMOM is present and consequently no storage is being discovered .
Can anyone help me with it ?
thanks
5 REPLIES 5
Highlighted
Esteemed Contributor

Re: CV9.3 smi-s issue

Have tested your SMI-S CIMOM with wbemdisco?
You will find wbemdisco in the home directory of your SIM installation. If you run the program from the cmd, you should see your storage at the end of the wbemdisco output.
Highlighted
Honored Contributor

Re: CV9.3 smi-s issue

It does need access to the CIMOM.
In the wbem credentials section for the CV Server you will need to add credentials of a user that is in the local Storage Admins Group.

Also look at using wbemdisco to verify access.
Highlighted
Super Advisor

Re: CV9.3 smi-s issue

Hi Rob and BPE ,
wbemdisco output is below
Enumerating instances of CIM_RegisteredProfile...

Profile.RegisteredName=Server
RegisteredVersion=1.4.0
ProviderVersion=
SubProfile.RegisteredName=Profile Registration
Profile.RegisteredName=SMI-S
RegisteredVersion=1.3.0
ProviderVersion=
Profile.RegisteredName=SMI-S
RegisteredVersion=1.4.0
ProviderVersion=
Profile.RegisteredName=Array
RegisteredVersion=1.4.0
ProviderVersion=9.3.0
HPVersion=EVA9.3-Dev27
SubProfile.RegisteredName=Software
SubProfile.RegisteredName=Masking and Mapping
SubProfile.RegisteredName=Copy Services
SubProfile.RegisteredName=Block Services
SubProfile.RegisteredName=Disk Drive Lite
SubProfile.RegisteredName=FC Target Ports
SubProfile.RegisteredName=FC Initiator Ports
SubProfile.RegisteredName=Job control
SubProfile.RegisteredName=Access Points
SubProfile.RegisteredName=Physical Package
SubProfile.RegisteredName=Multiple Computer System
SubProfile.RegisteredName=Block Server Performance
SubProfile.RegisteredName=SAS Initiator Ports
SubProfile.RegisteredName=Thin Provisioning
HPEVA_StorageSystem.Name="5001438004C87550",CreationClassName="HPEVA_StorageSystem"
NameSpace = root/eva
Vendor=HP
Name=EVA
IdentifyingNumber=5001438004C87550

thanks
Highlighted
Super Advisor

Re: CV9.3 smi-s issue

Hi all ,
I found what the problem was .
Modifying the file wbemportlist some extra "hidden" character made the xml format invalid .
I removed the added line and typed them again and itsolved the issue
thanks
Highlighted
Super Advisor

Re: CV9.3 smi-s issue

Modifying the file wbemportlist some extra "hidden" character made the xml format invalid .
I removed the added line and typed them again and itsolved the issue
thanks